Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

Iets met een Nachtkaars.........

Het was voor BAS 2 de laatste kans om de nacompetitie te halen.
Het was een theoretische kans.
Het was daarin wel afhankelijk van wat andere ploegen voor uitslagen lieten noteren.
Er waren voor BAS 2 al 2 eerdere kansen geweest maar die werden allebei verloren.
Eerst uit bij KHC en een week later in de laatste thuis wedstrijd tegen DOS Kampen.
Het moest voor BAS vandaag gebeuren in een uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys die helaas nog speelden voor lijfsbehoud in de 3e klasse.

Het was nog een hele puzzel om het elftal compleet te krijgen.
Er waren zieken en geblesseerde.
Vanuit BAS 1 kwam niemand terug, omdat er daar ook geblesseerde waren.
De complimenten voor de geblesseerde van BAS 2 om toch te spelen om het elftal compleet te krijgen.
Van BAS 3 kregen wij geen spelers, omdat zij kampioen konden worden. Begrijpelijk.
2 Spelers waren wel bereid om te komen als aanvulling.
Chris van Groningen en Hunor Szekeres.

Op naar Zwolle.
Met een kleine aanpassing in het elftal begon BAS aan de wedstrijd.
Gerwin op doel en Jorrit op links-half.
BAS begon de wedstrijd goed, maar al snel werden de taken niet goed uitgevoerd.
Het zelfde als wat er de laatste wedstrijden gebeurde.
Verkeerde keuzes en ballen die niet goed aankomen.
Het wilde BAS maar niet lukken er een goeie wedstrijd van te maken.
Hierdoor kwam Z.B. betre in het spel en na ongveer een kwartier spelen maakte zij het eerste doelpunt. Een aanval over links en die werd diagonaal binnen geschoten.
1-0.
Werd BAS nu wakker. Ja. Ze kwamen beter in het spel en het leverde 2 grote kansen op.
Een schot van Jerry tegen de onderkant van de lat. Waar de bal daarna terecht kwam weet nu nog niemand. Over of op de lijn.
De scheids zag er geen doelpunt in op enige afstand.
Daarna was er nog een rommelige situatie voor het doel waardoor de bal uiteindelijk door Bas werd binnen geschoten.
Dit doelpunt werd door de scheids afgekeurd, omdat het te druk voor het doel was en er spelers over elkaar heen lagen.

In de rust werd door trainer Peter nogmaals de spelers op de speelwijze gewezen.
Ze zagen in dat het anders moest.

Het zag er dan in het begin van de 2e helft beter uit, tot dat Z.B. weer via een aanval over links tot scoren kwam met een schot op doel die net niet door Gerwin gepakt kon worden. 2-0.

BAS kon weer opnieuw beginnen, maar de koppies gingen al iets meer hangen.
Er was nog een half uur om de achterstand te repareren en dan misschien nog de winst te pakken.
Het ging iets beter maar met lange ballen die niet aankomen en combinatie spel dat bij een speler van Z.B. einigde werd de kans op winst steeds kleiner.
Na een uur werd Henk gewisseld voor Hunor, omdat Henk er door zat.
10 min voor tijd bracht trainer Peter de laatste wissel binnen de lijnen. Chris kwam voor Gerwin, waardoor Jorrit op doel moest.
Alles ging nu op de aanval bij BAS. En toch wilde het niet lukken.
Een aanval van Z.B. werd eerst nog net door Jorrit voorkomen, maar de bal kwam weer bij een spelers van Z.B. terecht. Die kon hem met een boog over Jorrit heen schieten en de 3-0 viel binnen.

In de paar minuten die nog resteerde kon BAS geen vuist meer maken en werd ook de laatste wedstrijd verloren.

Zoals het hele seizoen al was, kon je er geen pijl optrekken wat de uitslagen werden.
Vreemde uitslagen. Uit met ruime cijfers verliezen en dan thuis met ruime cijfers winnen. Zo is het hele seizoen van BAS 2 een beetje samen te vatten. Wedstrijden met zeer verzorgd voetbal en dan weer rommelig.
Helaas is het seizoen voor BAS 2 langzaam als een nachtkaars uitgegaan.

Bij deze wil ik mijn grote dank uit spreken naar de trainers Peter en Herman die het toch mogelijk hebben gemaakt dat BAS 2 dit seizoen kon spelen. Bedankt heren.
En natuurlijk Jack voor zijn jaren lange inzet als leider van deze groep die hij op een goed manier elke wedstrijd begeleide.