BAS 2 9 - 0  OWIOS 3
16-2-2019, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Uit de startblokken naar monsterzege.

Biddinghuizen – In de derde klasse D is BAS2 uit Biddinghuizen na twee duels in jaargang 2019 nog zonder puntenverlies. Door maar liefst met een 9-0 overwinning op Owios uit Oldebroek is de rood witten equipe opgeklommen naar een 4e positie op de ranglijst.

Daar waar de eerste twee wedstrijden van het seizoen een doelsaldo opleverde van elf tegen en nul voor. Zijn de rollen nu honderdtachtig graden gedraaid. De eerste twee wedstrijden van 2019 leveren tegen dezelfde tegenstanders een doelsaldo op van twaalf voor en twee tegen. Tegenstrijdigheid ten top.
Waar zit hem de kneep. Dat de opkomst op de trainingsavond erop begint te lijken zou iets kunnen betekenen. Het vasthouden aan het geïntroduceerde spelsysteem. Dezelfde bewoordingen gebruiken zoals acteren, forceren, bij elkaar houden, repareren ect…..
Zeg het maar???
Laten we niet te vroeg juichen maar de eerste beginselen zijn er om er een mooie tweede seizoenshelft van te maken. Zaterdag was BAS2 wederom afhankelijk van de invulling vanuit BAS3. Hulsker, v.Velde en Rommens waren de welkome versterkingen. Maar als kers op de taart qua aanvulling was natuurlijk de rentree van Suidgeest. Hij wilde het weer weleens een helftje proberen en dat ging hem bijzonder goed af. Zo goed zelfs dat hij de afspraak om in de rust gewisseld te worden vergeten was. Hij had immers alles weer bij elkaar getapt om de tweede helft mee af te kunnen trappen, maar moet het er nu drie weken op laten zitten eer er weer gevoetbald gaat worden.
De eerste helft werd afgesloten met een 4-0 voorsprong. Ondanks dat niet met grote tevredenheid van de leiding. Er stond immers al na een goeie twintig minuten een drie nul op het scorebord. En niet vanwege wervelend voetbal vanaf BAS2 zijde, maar veelal geklungel door de tegenstander. Het leek er even op dat BAS2 hierin mee ging doen, want ook moest onze goalie Hulsker af en toe als “ Grobbelaar” fungeren. De makkelijke voorsprong hielp niet mee aan de juiste concentratie om de veldbezetting intact te houden.
Ware het niet, welke coach is nou niet een beetje tevreden bij een vier nul voorsprong bij rust.

In de tweede helft denderde de BAS trein verder. Zonder alle doelpunten te benoemen, wil ik er toch twee uitlichten. Good old v.Velde die scoorde door middel van allerlei schijnbewegingen en dus het kappen en draaien nog steeds niet verleert is. En de goal waarin Schaap de bal aflegde voor opendoel naar zijn medespeler. Daar waar hij moeite heeft om in één te spelen, zijn dit momenten om in te lijsten.
De derde klasse D geeft BAS2 de juiste mix van arbeid en rustverhouding. Komende twee weken zijn we weer vrij. Zodat we er pas weer op zaterdag 9 maart moeten staan in de thuiswedstrijd tegen DSV’61 uit Doornspijk.

BAS 2 - OWIOS 3: 9 - 0

5' doelpunt 1 - 0  Jeroen Tolhoek (-)
24' doelpunt 2 - 0  Jeroen Tolhoek (Jerry van Lienden)
25' doelpunt 3 - 0
32' doelpunt 4 - 0  Freddy Doppenberg (-)
70' doelpunt 5 - 0  Gerwin Schaap (Jerry van Lienden)
77' doelpunt 6 - 0  Iven van Velde (-)
85' doelpunt 7 - 0  Gerwin Schaap (Jerry van Lienden)
87' doelpunt 8 - 0  Jeroen Tolhoek (Robin Vos)
89' doelpunt 9 - 0  Jerry van Lienden (-)