Na een moeilijke start van de 2e helft van de competitie stond BAS 2
zaterdag klaar voor de hervatting van de competitie.
Dit met hulp van 3 enthousiaste spelers van BAS 3.

De uitwedstrijd bij de nummer 2 uit de competitie WZC Wapenveld.

BAS 2 was er helemaal klaar voor en begon op het kunstgrasveld aan de wedstrijd.
De 1e minuten was het weer even aftasten, maar al snel komt BAS voor het doel bij WZC.
In de 4e min een kans van Freddy, en na de rebound schiet Gerwin over.
Ook WZC doet mee in het spel en krijgt 4 minuten later een kans uit een voorzet.
Het spel gaat zo wat op en neer, maar door het slordige voetbal van WZC krijgt BAS toch kansen.
20'min Robin die op de lat kopt.
22'min Sven die door de keeper wordt gepakt.
in de 23'min is het raak voor BAS. Gerwin die scoort in de rebound na een schot op doel van Jerry. 0-1
BAS heeft toch het betere spel want WZC komt er niet echt uit.
25'min weer een kans van Gerwin na een voorzet van Sven. Naast.
Een minuut later Gerwin weer, maar schiet recht op de keeper.
Hij is nog niet zuiver in het afwerken.
WZC gaat iets beter spelen en maakt het BAS was af en toe lastig.
32'min krijgt WZC een vrije trap na een ingreep van Marco v S.
Hier wordt niet uit gescoord.
34'min een kans voor Sven, maar hij schiet naast. Hij stond volgens de scheidsrechter buitenspel.
2 Minuten later is het BAS die een vrije trap krijgt.
Net voor rust WZC weer een vrije trap waar niks uitkomt en in de tegen aanval is het Jerry die de bal uiteindelijk voorzet op Robin "die met hulp van de wind" een prachtige boogbal in het doel schiet. 0-2
Een mooie stand om aan de thee te gaan.

Na rust heeft trainer Herman 3 man gewisseld en staan er 3 man van BAS 3 binnen de lijnen. Rolf voor Marco v S.
Iven voor Cor.
Marco W. voor Henk.
Direct na rust gaat BAS verder waar het was gebleven.
Dit levert direct een kans op voor Gerwin. De bal wordt opzichtig met de hand door een speler tegengehouden, alleen de scheids zag het niet.
WZC krijgt ook weer kansen en krijgt zo in de 51'min een vrije trap waaruit de 1-2 wordt binnen gekopt.
In de minuten daarna krijgt WZC meer grip op de wedstrijd, wat in de 60'min een doelpunt oplevert.
Alleen is het Henk die nu als grens langs de kant staat zich niet van de wijs brengen en houd resoluut de vlag omhoog voor buitenspel. Na een kort gesprek met de scheids keurt deze het doelpunt af.
In de 65'min is het Gerwin die nu wel scoort na een solo over de linkerkant en via de rechter paal binnen schiet. 1-3
10 minuten later is het WZC die een strafschop krijgt na veel overleg met de scheids die achteraf zegt dat hij voor de gek werd gehouden.
2-3
BAS probeert het laatste kwartier uit te voetballen om zo de overwinning veilig te stellen.
Toch lijkt WZC er een gelijk spel uit te krijgen in de 80'min doormiddel van een stafschop. Nu geen twijfel bij de scheids en geen stafschop geeft. Misschien had dat toch met de vorige te maken.
In de 89'min is het Jerry die toch al een goeie wedstijd speelt nog een kans en schiet in de korte hoek. Keeper kapt de bal.
WZC probeert het nog 1 keer wat in niks resulteert. In de counter die volgt komt BAS met 3 man alleen voor de keeper. maar op dat moment fluit de scheids af.
Zo wint BAS 2 de 1e wedstrijd na de winterstop met 2-3.

Goed gedaan mannen.

Volgende week weer een thuis wedstrijd om 12:00 tegen OWIOS 3.

Marcel

Gerwin Schaap
2x

Robin Vos

WZC WAPENVELD 2 - BAS 2: 2 - 3 (0 - 2)

23' doelpunt 0 - 1  Gerwin Schaap (Jerry van Lienden)
45' doelpunt 0 - 2  Robin Vos (Jerry van Lienden)

51' doelpunt 1 - 2
65' doelpunt 1 - 3  Gerwin Schaap (-)