BAS 2 4 - 1  ZAC 4
8-12-2018, 12:15 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Kwartet onder de Kerstboom

Zaterdag 8 december de laatste wedstrijd van de roodwitten. De tegenstander was Z.A.C. die net als BAS 2 een 1e seizoenshelft van ups en downs kende.
Voor BAS 2 een tweede kans om aansluiting te maken met de bovenste helft in de ranglijst.

Druk zetten en en de organisatie blijven.
Dat was de opdracht waar BAS 2 zich nu toch echt aan moet gaan houden. In formatie kan het heel veel en uit de organisatie laat het de eerste seizoenshelft te veel liggen. Terug naar de basisformatie. En zo begon de wedstrijd ook, gelukkig kon het begeleidend kwartet zien dat de gemaakte afspraak ook ingevuld werd. En dat resulteert dan ook in een swingende linkerkant van BAS die zich veelvuldig aan het front meldde. Een corner bracht BAS echter op voorsprong. Een onvervalste tip-inn van Robin Vos betekende de voorsprong die op dat moment zeker niet onverdiend was.

Thomas met in zijn rug Martijn Boer kon zich nogmaals langs de verdediging spelen en nu kwam ook de voorzet uit het boekje... diagonaal terugtrekken en dat herkende Jerry om hard en droog de 2-0 te laten aantekenen. Niets mis met het spel van BAS 2.

Rust en doordrukken
De rust werd aangepakt om nogmaals de organisatie in tact te houden en zo veranderde er ook niet veel. Tom meldde zich volgens afspraak bij het eerste elftal en Robin schoof naar zijn plek zodat Sven ook (tot vreugde van zijn vriendin) binnen de lijnen kwam.

Het beeld veranderde nauwelijks. Z.A.C. wat onmachtig en het was wachten op meer voor BAS 2. Dat kwam ook door twee doelpunten van de invaller waar er ook nog een goal van BAS 2 werd afgekeurd. Het kwartet was binnen en ook qua gewonnen wedstrijden komen we op een kwartet.

De bank vierde al een clean sheet maar in de dying seconds van de wedstrijd mocht ook ZAC haar eretreffer manken. Daar had het begeleidend kwartet net even te vroeg gejuicht.

Op naar de Kerst en zaak voor BAS 2 om na de winterstop nog wat meer te geven zodat ze zich kan gaan richten op het bovenste kwartet in de eindstand.