3-11-2018, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Gestreden, zonder beloning

Gewapend.

In de kleedkamer zaten 16 tijgers, klaar voor het gevecht tegen de gedeelde koploper uit Kampen. Een bord met rode cirkels en bijbehorende looplijnen en nog maar eens de extra uitleg, scherpe vragen waarop de spelers maar 1 ding konden antwoorden. De juiste posities in balbezit en bij balbezit tegenstander... BAS 2 was bewapend en volgestopt met informatie, klaar voor de uitvoering. De nare smaak uit Elburg van de vorige week zou weggespoeld moeten gaan worden

Bas 2 schoot uit de startblokken en maakte het KHC meteen lastig. De tactiek werd uitstekend toegepast en liet de koploper met veel vragen op eigen helft... hoe zouden ze het gaan oplossen.
Bas2 drukte meteen goed door en liet zien dat de stand op de ranglijst voor de toeschouwers niet zichtbaar was.
Na 20 minuten was er dan de bevrijdende 1-0 van Robin Vos. BAS 2 leek weer boven zichzelf uit te kunnen steken.

Spelers van KHC vroegen steeds vaker om een oplossing bij hun eigen technische staf maar ook die moesten het antwoord nog schuldig blijven. KHC misschien wel een betere ploeg in aanleg maar BAS 2 liet het gewoonweg niet toe. De 2 - 0 lag eerder in de verwachting en daar hadden de roodwitten ook de kansen voor maar niet alle ballen binnen de palen leveren doelpunten op.

Nog voor de rust kwam KHC wat sterker in hun spel terecht en een eigen doelpunt van BAS bracht hen op gelijke hoogte. In het strafschopgebied van BAS was er onduidelijkheid en die verwarring zorgde ervoor dat BAS 2 een paar minuten niet bij de les was en in plaats van 2-0 of misschien wel 3-0 stond het plotsklaps 1-2

Repareren.

De rust werd aangepakt om BAS 2 weer scherp op het veld te krijgen. Zo lekker spelen en zoveel druk zetten maar toch achter staan. Complimenten voor de uitvoering, tempo volhouden en weer doordrukken naar een resultaat.
BAS 2 drukte inderdaad door en een penalty bracht de roodwitten weer in de wedstrijd... 2 - 2
En nu is het tijd om alles goed uit te voeren om de nekslag uit te delen.
Uiteraard was de spirit terug maar zoals wel vaker maakt BAS 2 onder druk persoonlijke fouten en dat ene kleine foute passje was meteen raak...vlotte combi en weer achter... 2-3
Kan BAS 2 nogmaals de rug rechten?
Dat deden ze zeker maar er kwam steeds wat meer ruimte voor KHC en die profiteerde nog 1 keertje van miscommunicatie. Wat in de rust nog duidelijk verwoord werd waar BAS 2 teveel weggeeft gebeurde ook en daarmee hielp het zelf KHC naar de 2-4

Dubbele wissel om de brommer op links en rechts nog eens van nieuwe benzine te voorzien. Theo en Jorn voor Jerry en Thomas. Zou het dan toch?... Theo pegelde van buiten de zestien meteen de bal achter de doelman en met nog 5 minuten te spelen wilde BAS 2 die 4-4 ook nog maken.
Drukte alom rond de zestien van KHC en zelfs Jorrit ging mee met de laatste corners om misschien dat ene verdiende puntje te halen... maar helaas, die 4-4 viel niet meer en moest BAS 2 concluderen.... gestreden, zonder beloning...