Na op dinsdagavond nog te hebben geoefend tegen Batavia'90, was het nu weer tijd voor het echte werk.
De 2e bekerwedstrijd stond op het programma.
Om 13:00 werd er in Lelystad gestart tegen Unicum 2.
Bij voorbaat al een moeilijke tegenstander.
Met Jorrit , Rudo en Remon van Bas 1 in de basis, begon de wedstrijd op het altijd vervelende kunstgras.
In de eerste 10 min. was het een beetje aftasten, maar in de 11e min. kreeg BAS de eerste kans.
Jeroen schiet net naast na een assist van Remon.
Daarna komt Unicum beter in hun spel en komt BAS steeds meer onder druk te staan.
In de 14e min. gaat de bal net naast het doel na sterk verdedigend werk van BAS.
In de 19e min. krijgt BAS een vrije trap.
Thomas neemt hem, maar Marco kopt net naast.
Het lukt Marco nog niet om uit standaard situaties te scoren.
In de 22e min. zijn het Niels en Cor die een aanval over links opzetten,
maar Cor schiet de bal in de handen van de keeper.
Na een half uur gaat het nog steeds over en weer tussen beide ploegen.
In de 32e min. is het Unicum die de ban breekt. Ze weten te scoren uit een buitenspel situatie. 1-0.
Daarna pakt Unicum het spel beter op en gaat verder met aanvallen.
In de 34e min. weer een kans, maar Rudo tikt hem net voor het doel weg.
In de 38e min. krijgt Unicum een vrije trap. Deze wordt door Jorrit maar net over het doel getikt.
BAS probeert onder de druk uit te komen en krijgt in de 43e min. een vrije trap.
Deze wordt door Remon slap ingeschoten. Toch nog niet helemaal schep na een weekje hoofdpijn en geen training.
In de 45e min. aanval van BAS. Een assist van Gerwin op Niels, maar die schiet in de handen van de keeper.
In de zelfde minuut krijgt Unicum nog een kans. Ook zij schieten in de handen van Jorrit.
Na een aanval in de 46e min. van BAS, krijgt BAS in de laatste minuut van de 1e helft toch nog een vrije trap. Maar ook Cor schiet weer in de handen van de keeper. Die handen trekken de bal wel aan voor beide ploegen.
In de rust wordt Jerry voor Jeroen, Nigel voor Juan en Luc voor Remon gewisseld.

Na de rust begint BAS niet goed. In de 48e min. kan Unicum scoren door een fout van Marcel. 2-0.
Hierna gaat Unicum direct weer vol in de aanval.
BAS heeft het lastig, maar komt in de 50e min. toch in de buurt van het doel van Unicum en schiet net over.
Een minuut later verliest Thomas de bal aan een speler van Unicum en deze scoort de 3-0.
2 Minuten later weer een kans, maar Jorrit pakt deze bal.
In de 55e min. wordt Marcel gewisseld voor Edwin.
Na een vrije trap in de 59e min. van Unicum kan BAS snel omschakelen en door Jerry wordt er net naast geschoten.
In de 61e min. weer een kans voor BAS, maar de bal gaat via Luc WEER over. De bal in het doel schieten wil deze zaterdag niet.
BAS begint te verslappen en Unicum wordt sterker.
Met een makkelijke aanval door het midden en geen buitenspel weten zij wel te scoren in de 70e min. 4-0.
Hierna krijgen zij nog meer kansen , maar het is toch BAS dat het net laat trillen.
In de 80e min. weet Jerry na een assist van Niels het enige doelpunt van BAS te maken. 4-1.
In de 82e min. krijgt BAS de laatste kan van de wedstrijd. De keeper pareert de bal.
Kort hierna wordt de wedstrijd na overleg gestaakt vanwege hevig onweer en hagelbuien.
Eind stand 4-1.
Volgende week is de laatste kans voor BAS 2 om in de bekercompetitie te blijven.
Dan wordt er thuis gespeeld om 12:00 tegen Zeewolde 2.

Marcel van den Os

Jerry van Lienden

UNICUM 2 - BAS 2: 4 - 1 (1 - 0)

32' doelpunt 1 - 0

46' doelpunt 2 - 0
49' doelpunt 3 - 0
70' doelpunt 4 - 0
80' doelpunt 4 - 1  Jerry van Lienden (Niels Mangnus)