BAS 2 5 - 1 (2 - 0) DOS Kampen 3
29-4-2017, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Eenvoudige, maar noodzakelijke punten

Een kanshebber voor de periodetitel, thuis tegen de hekkensluiter. Niets wees erop dat BAS 2 een zware middag tegemoet zou gaan. Het weer was aangenaam en de supporters waren ook goedgemutst. En ondanks dat het verschil tussen de ploegen bijna een uur lang slechts één goal was, leek het er geen moment op dat de thuisploeg puntverlies zou leiden.

Al na twee minuten werd er gejuicht. Een voorzet van Bret liet Jeroen slim doorgaan, waarna de ingelopen Cor de bal vol overtuiging erin knalde. BAS is duidelijk de bovenliggende partij, maar laat zich vooral door zichzelf afleiden. Ondanks de goede uitgangspositie vallen er veel woorden en vergeet de ploeg te voetballen. De thuisploeg heeft het geluk dat DOS er weinig zin in lijkt te hebben, waardoor de trage eerste helft maar een saaie bedoeling is.

Vlak voordat de mannen de kleedkamer in mogen weet Patrick, na een afgeslagen kans, de bal met veel gevoel precies op de voet van Niels te leggen, die van dichtbij voor de 2-0 zorgt. Diezelfde Niels jaagt even later goed door, waarna Jeroen de uitgelopen keeper voor het blok zet door de bal aan de vrijstaande Cor te geven. Die plaatst de bal echter naast de paal.

Na rust komt BAS opnieuw sterk uit de startblokken, met al snel een kans voor Jeroen. De goal valt echter aan de andere kant als een voorzet door Rudo ongelukkig in eigen doel wordt gewerkt. Bij een stand van 2-1 lijkt alles mogelijk, maar geen moment lijkt DOS in staat om het BAS écht moeilijk te maken. Balbezit is er, maar tot kansen komt het niet. Een vlugge counter, opgezet door Bret, wordt verzilverd door opnieuw Niels, die in de 1-op-1 de keeper de baas is.

Na nog een grote kans van Patrick, over van dichtbij, zakt de boel opnieuw in. BAS laat DOS het een beetje proberen, maar sterk optreden van Jorrit zorgt er tot driemaal toe voor dat de 3-1 op het bord blijft staan. Bovendien hebben de bezoekers de grootste moeite om voorbij de Biddinghuizer defensie te komen. De zege is binnen en krijgt nog iets meer glans door twee treffers, beiden uit de counter. Een doelpunt van Nigel, die alleen voor de keeper uitkwam, en een knap slotstuk via Nigel, Remon, Rudo, Freddy en weer Rudo zorgen voor de 5-1 eindstand.

Een overtuigende overwinning van BAS, dat met vertrouwen naar de laatste wedstrijd volgende week bij VIOS V. 2 toewerkt. Winst in Vaassen en puntverlies van DSV in de derby tegen Nunspeet zou periodewinst betekenen. Alles op alles dus, nog een keer.

BAS 2 - DOS KAMPEN 3: 5 - 1 (2 - 0)

2' doelpunt 1 - 0  Cor van Woerkom (Bret Eijkelboom)
43' doelpunt 2 - 0  Niels Mangnus (Patrick Timmerman)

48' doelpunt 2 - 1
50' doelpunt 3 - 1  Niels Mangnus (Jeroen Tolhoek)
85' doelpunt 4 - 1  Nigel Kerkhoff (Remon Claassen)
88' doelpunt 5 - 1  Rudo Timmerman (Freddy Doppenberg)

Speler van de wedstrijd: Niels Mangnus