1-4-2017, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Bas 2 - Zwolsche boys 2 ( eindstand 4-2 )

Vandaag traden we aan tegen de jongens uit Zwolle. In de uitwedstrijd gebeurde er van alles met meest spraakmakende. De trap op Edwin die toen voortijdig de strijd moest staken.
Kreeg die zelf van thuis uit al mee dat hij niet met de gedachte het veld op mocht gaan om deze trap ook even tot in de puntjes uit te voeren op dezelfde tegenstander. Om de moeder van Edwin gerust te stellen. Alle tegenstanders zijn lopend van het veld gekomen.
Vandaag sloot Iven bij ons aan om nog in te kunnen vallen mocht het een slagveld worden. Ook was er goed nieuws voor Rudo die na maanden blessureleed weer zijn speelminuten mocht maken.
Waar het aan het begin van het seizoen elke keer net niet was, Is het de laatste 3 wedstrijden elke keer net wel.
Tegenstander zal zeggen dat de scheidsrechters aan onze kant staan. Maar het heeft ook te maken met de vechtlust van het gedreven Bas 2.
Vandaag ook 2 jarige in het team dus het was er alles aan gelegen om hier een mooie middag van te maken.
Dit gebeurde ook en de manschappen van Arjan gingen geconcentreerd de wedstrijd in. In de 1e helft is er weinig tot geen kans weggegeven. En scoorde we ook nog 2x.
Het eerste doelpunt viel uit een schot van Remon van buiten de 16 meter werd eerst nog tegen gehouden door de keeper, waar Freddy en Jeroen er als de kippen bij waren en eerst genoemde zijn verjaardagscadeau binnen had.
De 2e goal viel uit een aanval over meerdere schijven, na een goede pass van Freddy op Jeroen en deze met een mooie pass Patrick in stelling zette om deze week wel de bal binnen te schuiven. 2-0 het kon niet op voor Bas 2.
Patrick die op slag van rust ook nog de 3-0 op de schoenen had, vond helaas de paal op zijn weg.
Ruststand 2-0 en zoals eerder vermeld zowat geen kans weggeven.

Na de rust wat wisselingen bij Zwolle en dat resulteerde al snel in een tegendoelpunt. Deze werd na een overtreding toch afgefloten door de scheidsrechter. Meer dan terecht maar hij had de beslissing ook gelijk kunnen nemen en niet na 2 minuten.
Bas was hiervan toch enigszins van slag want het stond even met de rug tegen de muur. Wel mocht Nigel na een afgeslagen corner aanleggen maar zijn schot ging rakelings naast.
Helaas werd er in de 60e minuut toch een doelpunt gemaakt door de man die eigenlijk van het voetbalveld verwijderd had moeten worden in de uitwedstrijd in Zwolle 2-1.
Zoals afgesproken zou Remon na een uur gewisseld worden, en hij werd vervangen door Rudo.
Bas moest op zoek naar een doelpunt om zo wat meer rust te creëren. Na goed doorzetten van Thomas mocht Patrick aanleggen voor zijn 2e van de middag.
Na deze magistrale actie van Thomas werd hij gewisseld en mocht Okan ook zijn minuten maken deze middag.
Nadat er een slappe terugspeelbal werd gegeven en de bal na wat schijven ongelukkig net over Jorrit in de kruising viel was de spanning weer terug in de wedstrijd. 3-2
2 minuten later gaf Jeroen weer rust in het elftal, om na een goede voorzet van Patrick de bal achter de keeper te koppen. 4-2 en het was gelijk gedaan.
Helaas schoot Jeroen na een aanval via Freddy en Nigel nog op de keeper. En mocht Cor na 3 pogingen nog de lat tegenkomen. Eindstand 4-2 tevreden coaches en een tevreden spelersgroep.
Beter laat dan nooit, maar het begint te draaien.
We spelen nog 3 finales en wie weet pakken we ook nog een periode voor promotie mee.
Vandaag was iedereen in topvorm en hopelijk houden we dat nog even vol.
Te beginnen volgende week tegen Elspeet 3 uit.

BAS 2 - ZWOLSCHE BOYS 2: 4 - 2 (2 - 0)

10' doelpunt 1 - 0  Freddy Doppenberg (Remon Claassen)
40' doelpunt 2 - 0  Patrick Timmerman (Jeroen Tolhoek)

60' doelpunt 2 - 1
64' doelpunt 3 - 1  Patrick Timmerman (Thomas de Gier)
70' doelpunt 3 - 2
72' doelpunt 4 - 2  Jeroen Tolhoek (Patrick Timmerman)

Speler van de wedstrijd: Thomas de Gier