BAS 2 4 - 2 (2 - 1) Berkum 4
18-3-2017, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Goed resultaat in een wedstrijd zonder trainer.......

Eigenlijk werd er na de verloren wedstrijd tegen Oene, meteen gezegd dat er de volgende week tegen Berkum gewonnen moest worden.
Anders kon het nog een lastig seizoen worden.
In de week ervoor kon er niet volledig getrained worden.
Arjan moest zich op donderdag ochtend ziek melden bij de 2 andere leden van de staf.
Een compliment voor de groep die s'avonds toch kwamen trainen.
Met name door de inzet van de 2 aanvoerders van BAS 2.
Zo kon er toch een goede voorbereiding voor de zaterdag gedaan worden.
Jack en Marcel hielden verder contact met de zieke trainer om er een mooie dag van te maken.
En dat werd het.
Na een kort woordje van Marcel en Jack was iedereen gebrand om te winnen.
Om 12:00 begon de wedstrijd en BAS trok meteen ten strijde. Dat resulteerde al snel dat Berkum zich er geen raad mee wisten.
Na een paar minuten kreeg BAS al de eerste kans door een pass van Jeroen op Freddy, maar die miste.
In de 8e minuut was het wel raak. Remon gaf een heerlijke pass op Freddy, deze geeft hem goed voor zodat Jeroen hem er mooi in kan koppen. 1-0.
In de 15e minuut maakt Jeffery een goeie actie, maar kwam de voorzet niet voor het doel.
BAS begint langzaam wat minder dreigend te spelen, wat resulteerd in een kans voor Berkum.
Ricus weet het schot op doel tegen te houden.
In de 20e minuut, kort na deze kans pakt het elftal de draad weer op en weet doormiddel van een goede pass van Jeroen, Freddy in stelling te brengen en die rond het netjes af. 2-0.
In de 27e minuut valt er een tegen goal door een foute uittrap van Ricus. 2-1.
BAS blijft de betere ploeg gaat voor rust toch nog opzoek naar de 3-1.
De kansen zijn er wel maar er vallen geen doelpunten uit.
Een vrije trap van Remon verdwijnt in de muur en een 1 op 1 kans van Freddy wordt gemist.
Met een 2-1 voorsprong naar de rust in. Niet slecht.
Na rust speelt BAS richting het thuis publiek en blijft maar zoeken naar de ruimere voorsprong.
Na 3 minuten krijgt Cor het op zijn heupen, maar schiet de bal het stadion uit. Jammer.
In de 55e minuut is het dan eindelijk raak. Uit een corner komt de bal voor het doel terecht. Nadat Freddy onderuit werd gehaald, wat eigenlijk een penalty had moeten zijn, liet scheidsrechter Huib van Os gelukkig doorspelen en frommelde Jeffery de bal over de doellijn. 3-1.
Dit gaf BAS natuurlijk vleugels en wilde de score uitbreiden.
Ze bleven wel aandringen, maar er vielen geen doelpunten meer.
In de 70e minuut lukte het Berkum wel om te scoren. Door een ongelukkige bal die tussen de verdediging viel was de spits de snelste en scoorde de 3-2.
Berkum ging nog opzoek naar de gelijk maker, maar BAS maakte dat niet mogelijk.
BAS bleef maar aanvallen en daardoor had Berkum in de 80e minuut zelfs een 2e keeper nodig. Een handsbal in de 16.
Jeroen eiste de bal op en scoorde met een mooie penalty.4-2.
Zo kon hij de beloofde kuffel aan de vader van Cor geven.
In de 89e minuut kreeg BAS nog een kans om de score verder uit te breiden.
Uit een corner wilde de grote centrale verderdiger Marco de bal binnen koppen maar hij miste op een haar na de bal en de keeper , waardoor hij zelf in het netje lag.
Jammer. Het was wel de kers op de taart geweest.
Met de eindstand van 4-2 liepen de spelers tevreden het veld af.
Volgende week staat er de uitwedstrijd tegen Teuge, de nummer 2, op het programma.

BAS 2 - BERKUM 4: 4 - 2 (2 - 1)

8' doelpunt 1 - 0  Jeroen Tolhoek (Freddy Doppenberg)
19' doelpunt 2 - 0  Freddy Doppenberg (Jeroen Tolhoek)
27' doelpunt 2 - 1

55' doelpunt 3 - 1  Jeffrey Overeem (Freddy Doppenberg)
70' doelpunt 3 - 2
80' doelpunt 4 - 2  Jeroen Tolhoek (-)

Speler van de wedstrijd: Edwin Tolsma