11-3-2017, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Gemakzucht...

Op het programma stond de lastige thuiswedstrijd tegen het fysiek sterke Oene. Waar vorige week nog een prima pot voetbal op de mat werd gelegd. Was het vandaag toch andere koek voor de manschappen van Arjan Stuut.
Met wat wijzigingen in het elftal werd er het 1e kwartier nog redelijk gevoetbald, wat een paar kansen opleverde.
Remon die Freddy 1 op 1 met de keeper zette, maar deze helaas de inzet gekeerd zag worden. Jeroen die goed doorkwam een voorzet gaf maar tot corner werd gepromoveerd door een verdediger van Oene. Jeffrey die uit deze corner de bal naast schoot.
Wat er na het kwartier mis ging zal niemand weten.
Maar iedereen was elke keer een stap of twee te laat, de duels werden niet aangegaan, passes werden niet goed gegeven of aangenomen. Het was niet om aan te gluren.
Vaak word er gezegd dat als het voetballend niet wil je strijd moet leveren. Maar daar hadden we vandaag een bloedje hekel aan. De scheids werkte ook niet in het voordeel en laten we het maar niet over de grens van de tegenpartij hebben.
Dit alles mag geen excuus zijn voor de wanprestatie die we hebben geleverd.
Het was ook een kwestie van tijd voordat Oene de 0-1 zou maken. En dit gebeurde pas in de 26e minuut.
Voor rust hadden ze ook nog de 0-2 kunnen maken maar gelukkig voor BAS gebeurde dit niet.

In de rust werd er afgesproken dat we feller zouden zijn in de duels, als we de 1e bal niet konden hebben moesten we de 2e bal maar pakken. En met strijd zou het wel goedkomen!
Maar het leek net of niemand er wat mee deed. En in de 60e minuut was het raak 0-2 en nog geen 2 minuten later was het 0-3. Hier was de vraag was het buitenspel of niet. Maar goed het is moeilijk te zeggen over jezelf maar we hadden het verdiend.
Gelukkig hadden de bezoekers het vizier de eerstvolgende 10 minuten niet op scherp anders had de schade nog wel groter kunnen zijn.
Met nog een tiental minuten te spelen begonnen we eindelijk van ons af te bijten en mochten we 5 minuten voor tijd de 1-3 op het scorebord zetten, doelpuntenmaker was Freddy. Gas erop en doorpakken. Barcelona liet zien dat het ook mogelijk is. Dus waarom Bas niet!
In de 87e minuut word de bal de 16 ingeslingerd na een scrimmage werd de bal panklaar gelegd door Thomas op randje 16, de opkomende middenvelder bedenkt zich niet en GOAL!!
1-4 Helaas voor Thomas was het een tegendoelpunt. De koppen gingen hangen dit was een verloren middag.
Gelukkig voor dezelfde Thomas mocht hij nog zijn doelpuntje mee pikken nu in de juiste goal. 2-4 Dit zou tevens ook de eindstand worden.
Waar BAS nog een penalty verdiende in de allerlaatste seconden. Was er meer ongeloof dat de scheids niet optrad tegen de smerige overtreding op Jeffrey. Scheids voelde de bui al hangen en blies maar op zijn fluit om erger te voorkomen.

Aankomende zaterdag zou er tegen Berkum toch uit een ander vaatje getapt moeten worden. En als we een blik werpen op de ranglijst kunnen we zelfs een klein sprongetje maken. Wat wellicht een positieve impuls geeft aan de spelers. En wie weet wat er dan nog allemaal mogelijk is??