Eindelijk is het dan zover. Een thuis wedstrijd, op het vertrouwde gras.
En dan nog wel een competitie wedstrijd tegen de no:3 VSCO'61 3.
Thuis bij VSCO'61 werd er door BAS gewonnen, alleen ging het daarna met VSCO beter dan met BAS.
Het was dus maar zien hoe het er vandaag aan toe zou gaan.
Het vertrouwen was er gelukkig.
BAS begon de wedstrijd voortvarend en was het eerste kwartier op zoek na de voorsprong. In de 8e min. werd een diepe bal gespeeld op Thomas, die hem aflegt op Freddy en die weer op Sven, strand helaas op de keeper.
In de 15e min. stoomt Cor af op het doel en probeert de bal in de hoek over de keeper te stiften. Alleen het stiften ging niet helemaal goed. Helaas voor Cor.
Ondanks alle aanvallen van BAS, valt er uit het niets, na een snelle counter van VSCO in de 17e min de 0-1.
Wat een tegenvaller weer.
BAS is even van slag, maar pakt toch al snel weer de draad op en probeert de gelijkmaker snel te maken.
Dat gaat toch niet vanzelf. VSCO krijgt toch steeds meer kansen die er gelukkig niet invallen. Mede te danken aan goed werk van de verdedigers en de doelman.
Na ruim een half uur spelen krijgt BAS weer meer kansen.
Sven speelt de bal, na zich weer te hebben vrij gespeeld op Remon. Remon schiet, maar het schot wordt gepareerd.
In de 40e minuut is het wel raak. Na een hoekschop kopt Marco de bal tegen de keeper, maar deze krijgt geen kans om hem te pakken en Sven schiet de bal in het doel. 1-1
Met deze stand gaat BAS de rust in.

Na rust is het alleen BAS die de bal heeft. VSCO komt bijna niet meer aan voetballen toe.
In de 49e min neemt Jeffrey een snelle vrije trap.
De bal gaat naar Edwin, die hem mooi voor geeft op Freddy, alleen zet Freddy net de verkeerde voet tegen de bal, waardoor deze naast gaat.
BAS blijft maar opzoek naar de voorsprong.
In de 56e min is het Jeroen, die na een diepe bal van Remon op links,
de verdediger door de benen speelt en de bal bij de 2e paal hoog in het doel jaagt. 2-1.
Jeroen is zo blij dat hij het halve veld rond rent. Eindelijk weer gescoord. En dat onder het oog van een 2 tal nieuwe toeschouwers.
VSCO probeert toch weer richting het doel van BAS te gaan.
Maar door 2 goede reddingen van Jorrit val de bal niet in het doel.
In de 67e een goede aktie van Freddy, die de bal aflegt op Jeroen, maar net niet zijn 2e maakt. De bal wordt door VSCO van de doellijn gehaald.
In de 70e minuut is het wel raak. Weer een diepe bal op Jeroen, die hem netjes aflegt op Remon en hij maakt de 3-1.
VSCO krijgt nog een paar goede kansen en probeert toch de aansluitingstreffer te forceren.
Gelukkig voor BAS valt het doelpunt niet.
In de 87e min maakt BAS alles beslissende doelpunt.
BAS heeft dan het moegespeelde VSCO op de knieën.
Na een mooie actie van Remon, komt Okan in een positie om de bal met links in de verre hoek te schieten. 4-1
En met nog een aantal minuten te spelen, waarin nog weinig meer gebeurd heeft BAS de welverdiende overwinning opzak.
Mannen, goed gespeeld en probeer dit de komende 2 thuis wedstrijden vast te houden.
Dan kunnen we weer omhoog gaan kijken op de rang lijst.

Foto's zijn gemaakt door Richard Attema.
Bekijk ook eens zijn Facebook pagina: RA Fotografie.

De 2-1 gemaakt door Jeroen Tolhoek

Wederom een fraaie aktie van Sven Geling.

Op sommige momenten een harde wedstrijd

Goede voorzetten werden er ook gegeven.........

BAS 2 - VSCO '61 3: 4 - 1 (1 - 1)

17' doelpunt 0 - 1
40' doelpunt 1 - 1  Sven Geling (Marco van Someren)

56' doelpunt 2 - 1  Jeroen Tolhoek (Remon Claassen)
70' doelpunt 3 - 1  Remon Claassen (Jeroen Tolhoek)
87' doelpunt 4 - 1  Okan Cetinkaya (Remon Claassen)