18-2-2017, 12:30 uur
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

Ten onder door frustratie.

Na de deceptie twee weken geleden mag BAS 2 vandaag weer aantreden in de competitie. De uitwedstrijd tegen DSV in Doornspijk staat op het programma. Na een mooi ritje over smalle boerenwegen komen we aan bij het drukke en gezellige sportpark van DSV. We krijgen kleedkamer 1 toegewezen en mogen ons laten zien op veld 2. Alles wijst op een mooie middag.

De wedstrijd begint en helaas is van een mooie middag nog weinig sprake. BAS staat zwaar onder druk en na 4 minuten mag Ricus, die vandaag eindelijk weer in de basis begint, de bal al uit het netje vissen. In eerste instantie komt de bal op de lat, waarna Ricus de rebound met moeite kan tegenhouden. Helaas komt de bal bij een tegenstander terecht die gemakkelijk kan binnen tikken. 1-0.

Dit spelbeeld houdt nog even aan, maar BAS krijgt wel een grote kans. Freddy is sterk aan de bal en zet Jeroen oog in oog met de keeper van DSV. Deze laatste schiet jammer genoeg naast. Na dit eerste wapenfeit draait de wedstrijd langzaam bij in het voordeel van BAS. Er volgen meerdere grote kansen.

De eerste is op aangeven van Nigel. Jeroen doet een goede overstap waarna Thomas strandt met een schot op de keeper. Even later heeft BAS de bal opnieuw in de buurt van het strafschopgebied van DSV. Geduldig combinatiespel leidt tot terugleggen van Thomas, waarna Jeffrey van 16 meter over het doel schiet. De laatste en ondertussen al de vierde grote kans in de eerste helft komt op naam van Freddy. Via de kluts komt de bal in de voeten van Freddy terecht, maar helaas redt de keeper van DSV opnieuw. Tussendoor is onze grensrechter, Marcel, ook nog geblesseerd uitgevallen, waardoor Theo het stokje, of eigenlijk de vlag, over moet nemen.

Al met al mist BAS in de eerste helft scherpte en felheid en in de tweede helft zal dan ook uit een ander vaatje getapt moeten worden.

In de rust breekt het zonnetje door en het is heerlijk weer om een voetbalwedstrijd te kijken. Helaas is het spel van BAS minder goed dan het weer en daardoor volgt een frustrerende tweede helft. BAS heeft weinig geleerd van het begin van de wedstrijd en mist nog steeds scherpte en felheid.

In de 61ste minuut is het dan ook opnieuw raak voor DSV. Een vrije trap van 19 meter verdwijnt over de muur, binnen bereik van Ricus, in het doel van BAS. 2-0.

De spelers van BAS raken gefrustreerd en langzaam aan hoor je steeds meer gezeur op elkaar en op de scheidsrechter. Wel volgt een grote kans voor BAS. Freddy kan binnenkoppen, maar kopt de verkeerde kant op. Daarna volgen nog 2 rebounds voor Jeroen, maar deze worden gepareerd door de keeper en verdedigers van DSV.

De eerder genoemde frustratie drukt zich even later uit in 3 gele kaarten respectievelijk voor Jeroen, Marco en Nigel. Hierna volgen wat kansjes over en weer, waarvan de grootste voor DSV is. Ricus bokst een voorzet weg en de bal komt terecht bij een speler van DSV. Deze schiet over Ricus heen, waarna Cor de bal van de lijn kan halen.

Na 75 minuten worden Martijn en Sven, die nog aan moeten sluiten bij 1, naar de kant gehaald. Thijs en Okan zijn hun vervangers. Helaas zorgt ook dit niet voor een wonder. Het resultaat: een frustrerende wedstrijd die eindigt in een 2-0 verlies voor BAS. Volgende week zullen we tegen IJVV de weg omhoog weer in moeten slaan.