Vriendschappelijke wedstrijd
14-1-2017, 12:00 uur
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

Een ijskoude douche na een goed begin

Hartverwarmend was het niet, maar het was beslist niet onaardig wat de jongens van BAS 2 lieten zien in hun eerste wedstrijd van het jaar. Het laatste kwartier daargelaten, maar dat zal met de kou te maken hebben gehad. De uitslag is geflatteerd: 5-2, verlies maar een pluspuntje: Nigel scoorde zijn eerste goal van het seizoen.

Het was een keurig doelpunt. Op het moment dat BAS 2 al tegen een 4-1 achterstand aankeek koos Thomas vlak voor tijd om een vrije trap kort te spelen op de ingevallen Iven van Velde. Die legde de bal bij de tweede paal, waar Nigel glijdend voor de goal zorgde. In 2016 was het steeds net niet voor Nigel, maar laten we hopen dat de ban nu gebroken is en dat er nog vele treffers mogen volgen in 2017.

Stenen door de ruit, trekkers op het veld, sneeuwvlokken in het gezicht. De tweede seizoenshelft begon allesbehalve lekker. Maar op het veld stond BAS 2 eigenlijk best aardig. Zeker met wat jongens op onwennige posities (Thomas, Theo) of met weinig ritme (Jeffrey). Achterin stond het prima en ook in balbezit liet de ploeg nette dingen zien. De beste kans in het eerste kwartier was voor Jeroen, die na een leep balletje van Cor voor de keeper kwam, maar deze niet voorbij wist te komen.

Thuisploeg Hatto Heim maakte het zichzelf niet gemakkelijk. Achterin werd gepoogd de zaken voetballend op te lossen, maar dat leverde een hoop stress op. Meerdere malen weten Jeroen en Freddy ertussen te komen, maar steeds komt de verdediging met de schrik vrij. De eerste helft is vermakelijk om te kijken, al blijven kansen grotendeels uit. Beide ploegen zitten kort voor rust nog dicht bij de openingstreffer, maar waar zowel de intikker van Hatto Heim als de kopkans van Marco eindigt niet in het net.

Na rust is het voetbal en positiespel er niet beter op geworden, maar er komen wel kansen. Na een kwartier lijkt Cor de 1-0 te maken, maar de knappe tegenaanval krijgt een te voorzichtig slot, waardoor de keeper weet te redden. Aan de andere kant is een steekbal door het midden wel voldoende voor een treffer. BAS verdient een gelijkspel en doet direct daarna ook wat terug. Een afgevallen corner wordt tot tweemaal toe weer ingebracht. De Hatto Heim defensie aarzelt, waardoor Freddy de gelijkmaker kan binnenwerken.

De vreugde was echter van korte duur, want twee minuten later wordt de bal keurig in het hoekje gekopt. Dat moment deed de BAS-defensie doen kraken. De pijp is leeg, men wordt slordig en dwingt enkel pech af. Druk zetten zit er niet meer in, waar de thuisploeg hartelijk van profiteert. Een klutsbal betekent 3-1 en in alle vrijheid mogen ook de vierde en vijfde treffer worden gemaakt. Een verschrikkelijk slot, op die treffer van Nigel na natuurlijk.

Buiten dat laatste kwartier speelde BAS 2 beslist geen slechte wedstrijd. Zonder vaste waarden Edwin, Bret en Niels stond de jonge ploeg keurig te voetballen. Dat biedt hoop als je nagaat dat de eerste competitiewedstrijd pas over een maand gepland staat. Als het dan maar een graad of 10 warmer is…

Ricus Winnubst

Nigel Kerkhoff

Freddy Doppenberg

HATTO HEIM 2 - BAS 2: 5 - 2 (0 - 0)

71' doelpunt 1 - 0
73' doelpunt 1 - 1  Freddy Doppenberg (-)
75' doelpunt 2 - 1
82' doelpunt 3 - 1
86' doelpunt 4 - 1
88' doelpunt 4 - 2  Nigel Kerkhoff (Iven van Velde)