Een verdiende overwinning op vertrouwd gras.

"We mogen weer op gras spelen", was een veel gesproken zin in de week voor de thuiswedstrijd tegen VIOS 2 uit Vaassen.
Na 2 debacles op kunstgras, was het weer spelen op gras.
De verwachtingen waren hoog gespannen, maar ze hadden er allemaal zin in.
De opgelopen blessures waren weer zo goed als weg, behalve bij Edwin, maar die had het ook zwaar te verduren gehad die 2 wedstrijden.
De wedstrijd begon dan ook goed voor BAS 2.
Na een hoekschop in de 5e minuut was Marco voor blijven hangen, en kon hij na een assist van Jeroen de bal hard in de touwen schieten. 1-0.
BAS speelde feller, maar onzorgvuldig. Dat resulteerde in kansen voor VIOS.
Ook kwam er een kans voor Cor. 1 op 1 met de keeper, maar Cor mist.
In de 20e minuut via een aanval via links scoorde, na een blunder van Jorrit, VIOS de gelijkmaker. 1-1.
Direct daarna in de 21e minuut komt Jesper 1 op 1 met de keeper, maar door geen goede coaching komt hij niet tot scoren. Jammer voor Jesper!!!
In de 25e minuut maakt hij het helemaal goed.
Na een diepe crosspass van hem zelf op Patrick, neemt de bal mooi aan, en via een lage voorzet kan Jesper scoren. 2-1.
Direct na de aftrap komt VIOS alweer richting het doel van BAS. Door verkeerd verdedigingswerk moet Marco op randje 16 aan de noodrem trekken, wat hem een gele kaart oplevert.
De vrije trap die volgt, gaat uit eindelijk via de lat over.
Hierna neemt BAS het initiatief over en krijgt het in de resterende 15 minuten van de 1e helft nog 2 goede kansen. Eerst via een schot van Jeroen, die door de keeper over de lat wordt getikt. En daarna door weer een aanval via links van Patrick en Jesper, krijgt Jeroen de bal strak voor, maar kan niet scoren. In de rebound lukt het Nigel ook niet.
Net voor rust komt VIOS nog een keer in de gelegenheid, maar de bal gaat voor langs.
Na de rust wordt Bret gewisseld voor Freddy, omdat Bret zich klaar moest maken voor het 1e elftal.
Freddy gaat op 6 spelen, waardoor Luiz naar de rechts achter gaat.
Het spel gaat nu een beetje op en neer. BAS probeert de stand uit te bereiden en VIOS doet goed hun verdedigende werk.
In de 65e minuut komt Theo er nog in voor Patrick.
Het enige spektakel komt nog en de 80e minuut, wanneer Jeroen 1 op1 met de keeper komt , hem voor bij speelt, en dan bij zijn enkels wordt vast gepakt. Net buiten de 16.
Keeper ROOD.
De vrije trap wordt door Okan genomen, maar ondanks het oefenen in de warming up, verdwijnt deze in het zijnet.
De laatste 10 minuten mag TANKIE ook nog ff meedoen, wat hem bijna een blessure oplevert.
Zo speelt BAS deze wedstrijd uit en gaat het weer met een overwinning het veld af. Trainer Arjan kan tevreden zijn.
Goed gedaan mannen.

Marcel van den Os

Jesper Claassen

Marco van Someren

BAS 2 - VIOS V. 2: 2 - 1 (1 - 1)

5' doelpunt 1 - 0  Marco van Someren (Jeroen Tolhoek)
20' doelpunt 1 - 1

25' doelpunt 2 - 1  Jesper Claassen (Patrick Timmerman)

Speler van de wedstrijd: Marco van Someren