Zwolsche Boys 2 3 - 2 (1 - 1) BAS 2
29-10-2016, 12:15 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

Weer de punten verspeeld

In een frustrerende wedstrijd heeft BAS 2 het opnieuw voor elkaar gekregen op eigen kracht de punten bij de tegenstander te laten. Tegen een ploeg die zelf de trekker niet over kon halen, werden toch drie doelpunten weggegeven. Daarmee blijft BAS voor de zoveelste keer dit seizoen onnodig met lege handen staan. (3-2)

De wedstrijd begon al vervelend. Het ene na het andere tikje werd uitgedeeld van Zwolse kant, met als dieptepunt een ordinaire (na)trap op de kuit van Edwin. Een geval waarbij de thuisploeg zelf aan rood dacht, was voor de scheidsrechter niet genoeg om meer dan een vrije trap en een vingertje te geven. Het betekende na nauwelijks twintig minuten voetbal einde wedstrijd voor de rechtsback. Deze schop was niet het enige ‘wapenfeit’ in negatieve zin. Hield #11 zijn benen een keer thuis, was het wel de irritante #7 die zijn ploeg op een slechte manier benadeelde en Bret bijna uitschakelde. Wel was de trap van #11 ‘goed’ om voor de openingstreffer te zorgen. Een snel teruggekeerde uittrap van Dylan kwam bij de aanvaller waar de strompelende Edwin niets meer tegen kon doen. De verdediger maakte vervolgens teleurgesteld plaats voor Theo, die hem prima verving.

Voetballend gezien leek er niemand echt bovenuit te steken. Aan beide kanten werden kansen geen eer aangedaan door finaal mis te trappen. De laatste 10 minuten leek er echter een aansluitingstreffer van BAS in de lucht te hangen en op slag van rust kregen de bezoekers ook hun beloning. Een snelle inworp van Robin naar Nigel, kwam weer terug bij de werper, die zich sterk maakte en de bal bij Freddy in de voeten legde. De gelegenheids-‘zes’ legde de bal vervolgens mooi in de kruising.

Er werd ook gevoetbald
Het tweede deel van de wedstrijd verliep beduidend minder agressief. Er kwam ruimte om te voetballen, wat vooral BAS de nodige kansen opleverde. Thomas wist na een knappe rush Nigel voor leeg doel net niet te bereiken. De sterk spelende Freddy wist de evenzo goed spelende Robin kort daarna met een strakke pass wel te vinden, die vervolgens zijn verdediger het bos in stuurde en in alle rust de bal in het doel legde. De kansen bleven volgen, met Nigel die nipt over kopte, Thomas die geen vaart achter de bal kreeg en Jeroen die in een 1-op-1-duel de doelman als winnaar uit de bus zag komen. Ondertussen wist Zwolsche Boys bij vlagen ook te combineren, maar kwam het nooit tot een schot op doel.

Totdat de bal op de hand van Thomas kwam en er een penalty volgde. Dylan zat er nog aan, maar de gelijkmaker was een feit. Het uitblijven van een doelpunt aan BAS-zijde maakte dat de thuisploeg het geloof hield iets te forceren en kort voor tijd werd hun wens vervuld. Een veelvoudig gebrek aan felheid deed de bal de zestien meter inrollen, waar vervolgens twijfel ontstond en de spits tussen Freddy en Dylan indook en de winnende erin tikte. De ruim vijftien (terechte) minuten blessuretijd die volgden waren er ook niet genoeg voor BAS om voor een mooi slotakkoord te zorgen. Robin zat er met zijn vrije trap nog het dichtste bij, maar wederom gold vandaag wat we dit jaar al vaker hebben gezien.

BAS creëert de kansen, maar maakt er te weinig en staat tegelijkertijd doelpunten toe, zonder zelf kansen weg te geven.

Ricus Winnubst

Robin Vos

Freddy Doppenberg

ZWOLSCHE BOYS 2 - BAS 2: 3 - 2 (1 - 1)

24' doelpunt 1 - 0
45' doelpunt 1 - 1  Freddy Doppenberg (Robin Vos)

63' doelpunt 1 - 2  Robin Vos (Freddy Doppenberg)