Na de roerige zaterdag van vorige week, was het vandaag tijd voor weer een thuiswedstrijd.
Het altijd lastige Elspeet kwam op bezoek.
Een elftal waar Bas 2 al menig leuke wedstrijd tegen gespeeld heeft.
De wedstrijd begon dus ook direct lastig voor Bas.
Na een goed opgezette aanval van Elspeet, opende zij na 4 minuten al de score. De verdediging van Bas was nog niet helemaal wakker.( Net als Okan trouwens).
Bas herstelde goed door verzorgd voetbal, waardoor Elspeet steeds meer onder druk kwam te staan.
Een aanval van Bas leidde tot en mooie goal van Thomas, maar de scheidsrechter keurde hem af, maar gaf Bas onverwacht toch een strafschop. Hij had een overtreding van Elspeet gezien.(voordeel???)
In de 21e minuut mocht Freddy aanleggen en scoorde. 1-1.
Jesper speelde een lekkere wedstrijd, mede door de lange ballen van Martijn vanuit het achterveld. Alleen het scoren lukte nog niet.
Na een aanval via veel schijven komt de bal bij Jeroen terecht, en hij gaf een mooie assist op Jesper die de bal in de 30e minuut in het net laat vallen. 2-1.
2 minuten later is het weer raak. Na een assist van Jeroen en mislukt schot van Thomas komt de bal via een hand van een verdediger van Elspeet in het doel. 3-1.
Met deze stand gaan we naar de kleedkamer.
Na de rust is voor Bas 2 meestal en moeilijke periode.
Alleen vandaag niet.
Bas hield het spel van voor rust vast en maakte al na 4 minuten de belangrijke 4-1.
Jesper komt na weer een assist van Jeroen 1 op1 met de keeper en scoorde.
Daarna ging het spel een beetje op en neer, waarbij Elspeet ook wat meer kansen kreeg.
Deze werden door Bas gepareerd.
Een lange bal van achter bracht Bret instelling, die na een lange rush van eigenhelft kon scoren.
AFGEKEURD. Buitenspel volgens de grens. Scoort Bret een keer wordt hij afgekeurd. Balen.
Ondanks deze teleurstelling hield Bas het goede spel vast en kon Patrick, na een assist en Jeroen in de 66e minuut scoren. 5-1.
Ondanks dat er nog een klein halfuurtje gespeeld moest worden, zakte Bas iets in. Zo kreeg Elspeet meer kansen, maar ze kwamen niet tot scoren door het goede verdedigende werk van Bas.
Bas kreeg hier door ook meer counter mogelijkheden, alleen kwamen de ballen niet altijd goed aan.
De wedstrijd gaat zo richting het einde.
Na een perfecte sliding op de bal van Marco ging de bal over de achterlijn en kreeg Elspeet in de 90e minuut nog een hoekschop.
Uit deze hoekschop scoorde zij nog een keer een frommel doelpunt. 5-2.
Een mooie overwinning voor Bas2 is een feit, wanneer de scheidsrechter na nog een paar minuten affluit.
Trainer Arjan is tevreden. Bas 2 heeft een goeie wedstrijd gespeeld.
Volgende week kunnen de spelers uitrusten, dan is er geen wedstrijd.
29 oktober gaan we naar Zwolse Boys om dit spel daar voor te zetten.

BAS 2 - ELSPEET 3: 5 - 2 (3 - 1)

4' doelpunt 0 - 1
21' doelpunt 1 - 1  Freddy Doppenberg (-)
30' doelpunt 2 - 1  Jesper Claassen (Jeroen Tolhoek)
32' doelpunt 3 - 1  Thomas de Gier (Jeroen Tolhoek)

49' doelpunt 4 - 1  Jesper Claassen (Jeroen Tolhoek)
66' doelpunt 5 - 1  Patrick Timmerman (Jeroen Tolhoek)