Berkum 4 6 - 3 (3 - 1) BAS 2
8-10-2016, 14:30 uur
De Vegtlust, Boerendanserdijk 53-55 Zwolle

WEER NIET!!!

Zaterdag 08-10-2016 was het weer zover. Bas 2 mocht aantreden en dit keer tegen vv Berkum 4. Vooraf een hoop gerommel. Zelf zeer krap in de spelers en laten we zeggen, door BAS hogerop konden we geen keeper mee. Dit terwijl het bij de 2e selectie niet al te best loopt.
Helaas door familie omstandigheden moest Nigel verstek laten gaan.
Een tegenstander waarvoor 14:30u eigenlijk nog te vroeg was en een scheids die voor de wedstrijd wist te vertellen dat hij liever thuis bezig was.. Al met al geen goede voorbereiding voor Bas 2.

We begonnen de wedstrijd dus met 1 wissel en dat zou Theo zijn. Hij pakte dit op zonder te mopperen waarvoor de complimenten.
Jeroen nam de verantwoording en deed het keeperswerk, vooral de 1e helft zeer sterk.
De verdediging stond weer onder leiding van Marco die terug was na een week afwezigheid. Hij werd geflankeerd door Niels, bij de zijkanten door Bret en Edwin. Cor zou voor de controle zorgen. Freddy werd van de zijkant naar de 10 positie gehaald, Patrick en Thomas zouden voor snelheid moeten zorgen aan de zijkant, waar Jesper en Okan voor de goals mochten gaan zorgen.

Het advies voor de wedstrijd was om niet te laten merken dat we geen keeper hadden en strak op onze tegenstander te gaan staan. Dit werd op de 1e 5 minuten na, meer dan redelijk gedaan.
Er waren zelfs mooie combinaties te zien aan Bas zijde, waar het afgelopen weken de 1e helft alleen verdedigen was en op achterstand kwamen. Zou het deze week anders zijn.. Allereerst mocht Okan aanleggen. Deze ging ruim naast het goal. Werd Jesper weggestuurd de diepte in, die schoot helaas de bal het PEC stadion in. Was het toch in de 10e minuut raak!
Okan die de bal aan Patrick schonk en hier wel raad mee wist. 0-1. Was het later goed doorgaan van Bret aan de linkerkant. De bal voorgaf helaas wat te ver naar de rechterkant, waar Patrick stond.
Deze wou de bal ook weer voorgeven maar belandde tot ieder zijn verbazing achter de goalie van vv Berkum. 0-2.
Zowaar tevreden gezichten aan BAS zijde.
Helaas een moment van onoplettendheid en een afwezige scheids was er na een overtreding op Niels toch de 1-2 te noteren. BAS moest weer de schouders eronder en doorgaan waar we mee bezig waren. Met veel strijdlust en mooie combinaties werd er gezocht naar de 3e goal. En dit gebeurde ook op slag van rust. Marco die van achteruit Cor vond op het middenveld, deze vrij kon draaien en met een steekpass Jesper vrij kon zetten voor de keeper. Dit keer geen bal huizenhoog over, maar netjes om de keeper heen 1-3, en gelijk klonk het fluitsignaal.
Lachende gezichten, lauwe thee. Dit mochten we niet meer weggeven.

In de rust werd er bij Berkum (bleek later) een blik open getrokken met 2e selectie spelers. En het spelbeeld zou totaal anders zijn. Berkum zou aanvallen en Bas zou verdedigen.
Één ieder aan Bas zijde was nog in de wolken met een goede 1e helft. Waren helaas vergeten dat een wedstrijd 90 minuten duurt in plaats van 45.
Binnen een kwartier was de stand omgedraaid van 1-3 naar 4-3. Spelers werden niet goed gedekt, het leek wel een pretpark voor de spelers van Berkum, ze konden doen en laten wat ze wilde, niemand die zou storen.. Tot slot van rekening konden Niels en Bret niet de 90 minuten volmaken (beiden geblesseerd uitgevallen) en viel er ook nog de 6-3 te noteren. Lachende gezichten bij Berkum en BAS 2 droop af weer terug naar Biddinghuizen.
De komende wedstrijden moeten we echt 2 helften vol gas geven anders zou het toch eens een heel moeilijk verhaal kunnen worden.
Te beginnen komende zaterdag met een wedstrijd tegen Elspeet 3. De wedstrijd begint om 12:00u en kunnen alle support gebruiken. Tot dan!

Cor van Woerkom

Patrick Timmerman
2x

Jesper Claassen

BERKUM 4 - BAS 2: 6 - 3 (3 - 1)

10' doelpunt 0 - 1  Patrick Timmerman (Okan Cetinkaya)
20' doelpunt 0 - 2  Patrick Timmerman (-)
30' doelpunt 1 - 2
45' doelpunt 1 - 3  Jesper Claassen (Cor van Woerkom)