BAS 2 2 - 3 (0 - 3) Teuge SP 2
1-10-2016, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 komt (veel) te laat op gang.

Teuge 2 was ruim op tijd aanwezig op Sportpark De Schelp. Eerder dan de meeste spelers van BAS 2. Na de aftrap leken de koplopers ook scherper te zijn, want na tien minuten kwamen zij zeer verdiend op voorsprong. BAS begon zwak, slecht beter gezegd, maar in het kwartier erna leek de thuisploeg een beetje in de wedstrijd te komen. Twee grote kansen werden echter niet benut, waarna Teuge de teugels weer in handen nam.

Er werd kinderlijk eenvoudig gedribbeld en gecombineerd in en rond de Biddinghuizer zestien, waardoor voor rust de 0-2 en 0-3 op het scorebord verschenen. Het was niet om aan te gluren. BAS 2 leek te spelen in een ‘cirkel-formatie’ (vijf verdedigers, drie aanvallers en twee man aan de zijlijn) en weigerde te veel stappen van het eigen doelgebied af te zetten. Teuge had tot vandaag nog maar een tegendoelpunt en geen moment leek het ernaar dat zij zich zorgen moesten maken dat dit aantal zou groeien.

Tot de tweede helft. Een preek van Entrenador Stuut en was frisse krachten zorgden ervoor dat BAS 2 het initiatief in de wedstrijd overnam van Teuge. Zeker toen de thuisploeg durfde door te schuiven in de as van het veld kwam er eindelijk het overwicht wat nodig was om iets te forceren. Iets wat de ploeg ook lukte dankzij Freddy Doppenberg. De spits stond tweemaal op precies de juiste plek en scoorde op aangeven van Bret Eijkelboom en Patrick Woud in vijf minuten tijd.

Martijn Boer kopte nog eens van dichtbij naast en Bret zag zijn inzet op de paal belandden. Een gelijkspel leek in de maak. Vooral ook omdat BAS 2, ondanks de aanvallende druk, achterin niets weg leek te geven. Het enige gevaar van Teuge kwam van minstens twintig meter afstand. De jonge verdediging (19,5 jaar gemiddeld) hield eenvoudig stand. Zelfs bij een spaarzaam slippertje in de tweede helft, want Dylan wist een strakke kopbal goed over te werken.

De thuis-doelman zou zijn doel verder schoon houden, maar dat gold helaas ook voor de man aan de andere kant. Het opportunisme van BAS 2 wist hen in de laatste minuten niet meer heel gevaarlijk dicht bij het doel van Teuge te krijgen. De gasten hielden stand en blijven zonder puntverlies aan kop in de competitie. BAS 2 verliest opnieuw de wedstrijd in de eerste helft. Na een bedroevende start kwam de thuisploeg lekker op gang, maar ze waren wel 45 minuten te laat.

Volgende week maar beginnen met de tweede helft, want ook vandaag bleek weer: een voorsprong verdedigen is makkelijker dan een achterstand wegwerken.

Ricus Winnubst

Freddy Doppenberg
2x

BAS 2 - TEUGE SP 2: 2 - 3 (0 - 3)

10' doelpunt 0 - 1
25' doelpunt 0 - 2
35' doelpunt 0 - 3

65' doelpunt 1 - 3  Freddy Doppenberg (Bret Eijkelboom)
70' doelpunt 2 - 3  Freddy Doppenberg (Patrick Woud)