VSCO '61 3 1 - 2 (1 - 0) BAS 2
17-9-2016, 14:30 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Overwinning door strijd.

De eerste uit wedstrijd was aanstaande. Om 14:30 werd er afgetrapt tegen VSCO in Oosterwolde. Bas begon de wedstrijd ontzettend slordig, waardoor VSCO al snel dichtbij de 1-0 kwam. (paal).
In de 17e minuut wordt een afstandsschot van Jeroen tot corner verwerkt. Uit deze corner komt de bal bij Freddy, die draait en scoort, maar scheids bepaalt dat er geduwd zou zijn.
Scheids staat sowieso niet veel toe, wat een hoop gemopper oplevert aan BAS-kant.

Het is slecht: ontzettend laag tempo, onjuiste veldbezetting.
We hebben mazzel dat VSCO niet zo best is, maar ze zijn wel het gevaarlijkst. Gelukkig komt Jorrit als winnaar uit een 1-op-1 duel na 20 minuten.
Vijf minuten later is er de volgende kans van VSCO, maar een vrije kop kans wordt over het doel gekopt.

VSCO maakt het BAS moeilijk, doordat hun buitenspelers erg hoog komen te staan. BAS heeft enorm moeite met de dekking. Ze kunnen elkaar niet vinden, maar ook de tegenstander wordt niet gevonden. Continu staat er iemand vrij, vooral als VSCO iemand doorschuift. De passing is slordig en niemand weet wie hij moet dekken. En voetballend wordt er al helemaal niks gepresteerd. Het is een wonder dat het nog geen 3-0 staat.
Vlak voor rust hoopt BAS toch nog de ban te breken, maar de keeper redt goed. Er volgt een corner, maar daar kan BAS ook net niet uit scoren.
De volgende aanval in de 44”minuut is voor VSCO en dan is het raak. Een vrije man komt tussen alle verdedigers in, in de 16, en schuift de bal in lange hoek. (ongelooflijk!) BAS is van slag, want vlak voor het fluitsignaal maakt VSCO nog bijna 2-0 ook.

TWEEDE HELFT

Na een indrukwekkend pleidooi van de trainer en een mandarijntje gaat BAS beginnen aan de tweede helft.
BAS is gretiger en VSCO moet alle middelen inzetten (ene tackle na ander). Wat een felheid van BAS en wat een inzet. Dit alles resulteert in de 55e minuut, in een doelpunt. Een lange bal valt net over de verdediger en Bret legt ‘m van rechts strak bij de 2e paal neer, zodat Jeroen hem netjes kan binnen tikken. goal JT!

Vijf minuutjes later volgt er weer een kans voor BAS. Bijna net zo’n cadeautje als vorige week. Freddy krijgt de bal in de voeten geschoven door een verdediger van VSCO, maar pakt het presentje niet uit. In de 61” minuut is het wel raak. Patrick gaat de hoek in en legt hem weer strak op de tweede paal waar Freddy bijna op de zelfde wijze als Jeroen de 1-2 intikt! Goal Freddy

Wat een verschil met de eerste helft. Het is 180 graden omgedraaid. De inzet van BAS wordt beloond. Vlak daarna bijna 1-3 vanaf dezelfde rechterkant. Jeroen bereikt Freddy, die het in de korte hoek probeert, maar de keeper redt goed. In de omschakeling komt VSCO er goed uit en weet Jorrit op knappe wijze een inzet van dichtbij met z’n tenen te redden.

Uitblijven van 1-3 zorgt dat VSCO alles of niets speelt. De ene na de andere bal gaat diep achter de BAS-verdediging, maar Jorrit weet op fabuleuze wijze zijn hand precies achter de bal te krijgen. De sluitpost is niet voor het laatst belangrijk deze wedstrijd want er volgen nog vele mooie reddingen. Jorrit houdt BAS 2 op de been.

Kansen over en weer. Freddy wordt door Edwin diep gestuurd, maar schuift hem net voorlangs. De grootste kans is van VSCO, maar een verwoestende uithaal gaat net over. Er volgt een spannend slot, maar Jorrit redt tot 2 maal toe.
In de laatste minuut valt de bal weer achter de BAS verdediging, Jorrit komt uit maar moet buiten zijn zestien komen, waarop Niels besluit aan de noodrem te trekken. Direct rood voor Niels. Een vrije trap volgt op de rand van de 16. Jorrit zet de muur keurig netjes neer. Er volgt een hard schot , maar Jorrit heeft hem klem in de rechter hoek.
En de man van de wedstrijd is natuurlijk Jorrit.
Direct hierna fluit de scheidsrechter af. De 2e overwinning is binnen.

Volgende week speelt BAS 2 een thuiswedstrijd tegen DSV’61 2 om 12:00.

Ricus en Marcel

Freddy Doppenberg

Jeroen Tolhoek

VSCO '61 3 - BAS 2: 1 - 2 (1 - 0)

44' doelpunt 1 - 0

55' doelpunt 1 - 1  Jeroen Tolhoek (Bret Eijkelboom)
61' doelpunt 1 - 2  Freddy Doppenberg (Patrick Timmerman)

Speler van de wedstrijd: Jorrit Doorman