BAS 2 4 - 1 (3 - 1) Nunspeet 3
10-9-2016, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Ruime overwinning met complete selectie!

Het was flink zweten vandaag voor de mannen van BAS 2. Dat kwam niet alleen door de hoge temperaturen, want de thuisploeg maakte het zichzelf onnodig lastig door de beslissing uit te stellen tot tien minuten voor tijd.

De selectie van BAS 2 begint eindelijk vorm te krijgen. De interne transfermarkt kent geen deadlines, dus konden Niels, Patrick, Nigel, Theo en Edwin nog de overstap maken naar het beloftenelftal. Onder aanvoering van de enige bijna-dertiger (die nog altijd niet officieel BAS 2 is…) Marco, begon BAS 2 overtuigend. De eerste tien minuten waren duidelijk voor de Biddinghuizenaren, maar de eerste de beste uitval van Nunspeet was direct raak. De bezoekers profiteerden van een mispeer achterin en tikten eenvoudig de 0-1 binnen.

Aan het spelbeeld veranderde de goal weinig, want nog altijd was BAS 2 de bovenliggende ploeg. De kansen werden echter niet afgemaakt, waardoor het behoorlijk op het afgelopen seizoen begon te lijken. Het was hopen op de gelijkmaker vlak voor rust, maar BAS 2 kreeg zelfs meer dan dat. En dat verdiende de ploeg ook. Het begon met een doelpunt ‘uit het boekje’. Vanaf keeper Dylan ging de bal met een keer raken en driehoekjes via Niels, Jeroen, Edwin en Jesper naar Patrick, die de bal voortrok waar Freddy hem intikte. Nunspeet was van slag en er volgde fout na fout achterin. Jesper profiteerde van een mislukte terugspeelbal en wist er een minuut later bijna op gelijke manier 3-0 van te maken. Die liet niet lang op zich wachten, want op slag van rust stuurde Cor de jonge spits weg, die hem eenvoudig in de korte hoek schoof.

Nunspeet was leeg, alsof ze er al een tweede helft op hadden zitten. Toch verzuimde BAS 2 het in de tweede helft af te maken. En niet een keer, maar wel tien keer. De ene na de andere kans werd om zeep geholpen. Was het niet een mislukte voorzet, was het wel een gemiste een-op-een. Zodoende was het een wonder dat Nunspeet nog overeind stond, wat daardoor altijd hoop bleef houden om wat van de wedstrijd te maken. Maar gelukkig maakte Freddy tien minuten voor tijd zijn tweede. Het was niet van de schoonheid die de ploeg met zijn inzet verdiende, maar hij telde wel.

4-1: duidelijke cijfers. Als had het overwicht zich mogen uitbetalen in een score die dichter bij de 10 kwam. De punten zijn binnen, dat is het belangrijkste, maar het eerste competitieoptreden van BAS 2 was veelbelovend. Achterin staat het als een huis, er werd bij vlagen mooi getikt, maar El Entrenador Stuut zal de komende tijd zeker nog wat aandacht besteden aan efficiëntie.

Ricus Winnubst

Jesper Claassen
2x

Freddy Doppenberg
2x

BAS 2 - NUNSPEET 3: 4 - 1 (3 - 1)

13' doelpunt 0 - 1
38' doelpunt 1 - 1  Freddy Doppenberg (Patrick Timmerman)
44' doelpunt 2 - 1  Jesper Claassen (-)
45' doelpunt 3 - 1  Jesper Claassen (Cor van Woerkom)

80' doelpunt 4 - 1  Freddy Doppenberg (Bret Eijkelboom)