BAS 2 3 - 4 (1 - 0) Harde 't 2
16-4-2016, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS2 VOL ONGELOOF

Op een winderige zaterdagmiddag stond het 2e elftal van BAS tegenover vv ’t Harde 2. De ploeg van trainer Claassen vecht al het gehele seizoen tegen degradatie, terwijl de groen-witte tegenstander nog strijdt om het kampioenschap in de 2e klasse B. Na de overwinning van vorige week op Sparta Nijkerk, was het vertrouwen voor de wedstrijd hoger dan dat het normaal is bij de ploeg uit Biddinghuizen.

Claassen, die kon beschikken over een 16-koppige selectie, stuurde de volgende elf het veld in: Eibrink; Boer, Claassen, Van Someren, Eijkelboom; Doorman, van Velde, R. Oomen; Tolhoek, Westerhof, Doppenberg. Op een enkele wijziging na, was dit dezelfde opstelling als een week eerder.

BAS begon goed aan de wedstrijd. Er stond een stevige wind, die de thuisploeg de eerste helft in de rug had. Al in de 9e minuut werd de sterke start van de mannen uit Biddinghuizen beloond; de centrale verdediger van ’t Harde probeerde een bal weg te werken, maar schoot deze tegen het scheenbeen van Doorman aan waardoor de bal voor het eerst deze middag tegen de touwen belandde. Vlak na de 1-0 kreeg Doppenberg een grote kans op de 2-0, maar de sterk spelende linksbuiten zag zijn inzet voor de lijn gekeerd worden. Enige smet op de eerste helft aan de kant van BAS was de gele kaart van Doorman. Door een domme tackle is hij geschorst voor de volgende wedstrijd tegen DVS. De ploeg uit ’t Harde kon in de eerste 45 minuten nauwelijks gevaarlijk worden en daarom werden de kleedkamers met een 1-0 op het denkbeeldige scorebord opgezocht.

Om in de titelrace te blijven, had ’t Harde een overwinning nodig en was daarom van plan onmiddellijk na rust uit de startblokken te schieten. Men ging vol op de aanval en lieten veel ruimte achter de verdediging. Al na een minuut spelen in de tweede helft kon Tolhoek van deze ruimte profiteren, door een bal van achteruit kon hij alleen op de sluitpost van de uitploeg af en rondde koelbloedig af: 2-0. BAS 2 was in de wolken want een minuut later speelde zich precies hetzelfde af, lange bal van achter, Tolhoek 1 op 1 met de keeper, maar dit keer wist deze de bal te pareren. In de rebound stond Freddy Doppenberg klaar om af te ronden en schoot de 3-0 tegen de touwen. 3-0, wat een weelde. Na 47 minuten leek de buit binnen en de gedachten van de spelers van BAS gingen, waarschijnlijk, al uit naar het kratje Grolsch wat de jarige Rutger Oomen had meegebracht.

De trainer van de uitploeg deed een tactische omzetting, waardoor zij ‘’één op één’’ kwamen te spelen achterin. Hierdoor kwam ’t Harde steeds vaker in de buurt van het goal van Eibrink en de nervositeit leek langzaam maar zeker toe te slaan in de koppies van de Biddinghuizenaren. Na 62 minuten deden de groenen eindelijk wat terug; de defensie van BAS stond te slapen bij een corner en hierdoor viel de 3-1. De bezoekers kregen steeds meer geloof dat er nog wat te halen viel, want 5 minuten later konden ze door een snelle uitbraak erg simpel de 3-2 binnenschieten. Ongeloof en de paniek sloeg toe en of dat nog niet genoeg was besloot de scheidsrechter ook nog Remon Claassen een tweede gele kaart toe te kennen. Een op het oog normaal kopduel was volgens de scheidsrechter reden genoeg om Claassen weg te sturen. 10 man moesten nog ruim 10 minuten stand houden tegen het aanvalsgeweld van ’t Harde.

Het weinige zelfvertrouwen, wat BAS 2 al het gehele seizoen de das om doet, sloeg op nieuw toe en in de 82e minuut viel de 3-3. Keeper Eibrink werkte een voorzet weg, maar deze belandde in de voeten van de tegenstander die simpel kon binnentikken. Van 3-0 voor, naar 3-3. Een comeback die eerder deze week ook op tv te zien was bij Liverpool-Dortmund. De spelers van ’t Harde moeten deze wedstrijd ook gekeken hebben, want diep in de blessure tijd wisten ze ook nog de 3-4 binnen te schieten. Een scrimmage voor de goal resulteerde in een droge knal in de rechter onder hoek.

Wat een mooie middag leek te worden, eindigde in een deceptie voor de Biddinghuizenaren. Met nog 2 wedstrijden te gaan, staat BAS maar liefst 5 punten onder de streep. Een wonder lijkt nodig om BAS 2 in de 2e klasse te houden.

Jorrit Doorman

Freddy Doppenberg

Jeroen Tolhoek

BAS 2 - HARDE 'T 2: 3 - 4 (1 - 0)

9' doelpunt 1 - 0  Jorrit Doorman (-)

46' doelpunt 2 - 0  Jeroen Tolhoek (-)
47' doelpunt 3 - 0  Freddy Doppenberg (-)