Competitiewedstrijd
12-3-2016, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

NIET LULLEN, MAAR POETSEN.

Eindelijk was het zover. De zon hoog aan de hemel en laat het voorjaar maar komen. En wat is er dan mooier om op zaterdag een potje te voetballen. BAS2 was er klaar voor om SDC Putten te ontvangen op sportpark “de Schelp”. Waar vorige week nog een prima tweede helft gespeeld werd en een tamme eerste helft , waren vandaag de rollen precies omgedraaid. SDC Putten ging met 3 punten huiswaarts.

Vorige week reisden we nog met 17 man af om in Elburg de strijd aan te gaan tegen ESC. Afgelopen week was weer zo’n moment dat er gesprokkeld moest worden. Vele afzeggers, geblesseerde en wat al niet meer. Juist nu BAS2 in een negatieve spiraal onderaan de ranglijst bungeld, zou het zo moeten zijn dat je elkaar nodig hebt om een goed resultaat te halen. Vorige week waren de jonkies Patrick Timmerman en Jesper Claassen nog aan de gelederen toegevoegd. En als je deze twee leeftijden bij elkaar op telt, kom je ongeveer bij de leeftijd van Henk Christiaanse. Maar Christiaanse was natuurlijk niet voor niks bij de selectie gevoegd. Tegenwoordig twee keer in de week mee trainen en dan de drive laten zien die we van “good old” Henk gewend zijn. En dus zou hij niet hoeven te misstaan in de BAS selectie. Om vandaag SDCP uit Putten te bestrijden, zouden we met hetzelfde strijdplan gaan voetballen zoals de tweede helft in Elburg. En juist dat is Christiaanse op het lijf geschreven, niet “Lullen maar poetsen”. BAS2 was in het eerste bedrijf heer en meester als het om het veldspel gaat. Er waren twee rot momenten te bespeuren. Veel balbezit, weinig kansen weggeven en er zelf wel een aantal creëren en toch met een 0-2 achterstand de rust in gaan. Schlemiel deze zaterdag was Thomas de Gier. Zelf een correcte wedstrijd spelen, goed meeverdedigen en twee doelpunten scoren. Alleen ze moesten aan de andere kant in het net. Maar aan beide eigen doelpunten van de Gier kon hij weinig aan doen. Vijf minuten na het beginsignaal en vijf minuten voor het rustsignaal was het doelgebied van keeper Eibrink net een flipperkast. En tot twee keer aan toe was het het been van de Gier die de bal achter onze goalie lieten rollen.
Ondanks de achterstand, toch complimenten van coach Claassen in de rust voor het vertoonde spel. Maar vooral omdat men gehoor had gegeven met welke spirit er gevoetbald moest worden. Het tweede gedeelte van de wedstrijd moesten we het ook nog doen zonder de ijverige Tolhoek, welke plaats moest nemen op de bank bij BAS1. En we hebben al geen overvloed aan scorende spelers in de BAS Voetbal gelederen. Dus wie moest dit kunstje flikken in de tweede helft. Doppenberg werd in de spits geposteerd en linksback v.Woerkom, mocht het rechtsbuiten proberen. Daar waar je achter staat moet het voorin gebeuren en dus maar de gok dat de vaak over ijverige v.Woerkom de Puttense achterhoede gek zou maken. Helaas was dit niet het geval. Je hebt zoiets van dag en nacht. En in dit geval dus ook de tweede helft was geen schim van de eerste. Het middenveld werd overlopen, wat veelal kwam omdat de nummer 10 van SDC Putten alle vrijheid kreeg. Toen eenmaal een kwartier voor tijd de 0-3 binnenschoten werd , kon trainer Claassen weer rustig zijn stoeltje op gaan zoeken in de dug-out. De wedstrijd was gespeeld. Enige lichtpuntje van het laatste kwartier was dat Doppenberg de 1-3 nog binnentikte.
Volgende week staat er voor BAS2 de lastige uitwedstrijd tegen koploper Unicum2 op het programma. Nu maar weer hopen dat we kunnen beschikken over een voltallige selectie.
Tot volgende week.

Doelpuntenmakers BAS:

Freddy Doppenberg
1x

BAS 2 - SDC PUTTEN 3: 1 - 3 (0 - 2)

5' doelpunt 0 - 1  Thomas de Gier (-)
42' doelpunt 0 - 2  Thomas de Gier (-)

70' doelpunt 0 - 3
76' doelpunt 1 - 3  Freddy Doppenberg (-)