Putter Eng, Roosendaalseweg 111 Putten

Penalty is nekslag voor BAS2

BAS2 moest vandaag aantreden tegen SDC Putten de ploeg die nu vier punten boven BAS uit Biddinghuizen staat.
Komende drie zaterdagen zou voor BAS belangrijk worden. Zou het ‘t rechterrijtje blijven of zou de sprong naar het linkerrijtje gemaakt worden ? Ook een week die in het teken stond van de terugkeer van Essaddouqi naar BAS1. Dit laatste zou voor BAS2 geen belemmering moeten zijn om de doelstelling te halen voor dit seizoen.
Er moesten dus drie punten meegenomen worden uit Putten maar helaas, BAS2 kreeg geen enkel punt mee. Wel een onterechte penalty die de Biddinghuizenaren de das om deed.

De ontvangst in Putten was deze zaterdagmiddag wat rommelig voor de ploeg uit Biddinghuizen. Er zou op een mooi groen tapijt gevoetbald worden, maar tijdens de warming up had de wedstrijdcommissie van SDCP toch maar besloten de wedstrijd op kunstgras te laten verlopen, iets waar de rood-wiiten niet blij mee waren.
En zo floot de scheidsrechter om precies 14.30 uur af voor het beginsignaal van de wedstrijd SDC Putten tegen BAS. Even leek het erop dat we tegen een A-junioren elftal stonden te voetballen. Allemaal van die ijverige jonge behendige voetballers. De eerste twintig minuten waren dan ook voor SDCP. BAS2 moest wennen aan het kunstgras maar ook aan het veldspel van de Puttenaren. Zo was SDCP de bovenliggende ploeg in de eerste helft. Enige lichtpuntje voor BAS2 in de eerste helft was de grote kans van K.M. Oomen. Hij werd door Sweep de diepte in gestuurd en hoefde alleen de keeper maar te omspelen, maar hij koos voor de lob.
Juist nu Oomen doordeweeks wat kneepjes mee krijgt van zaalvoetballer Jeroen Boshuizen, zou hij moeten weten dat hij hem gewoon op snelheid had moeten omspelen.
De rust werd dus ingegaan met een brilstand van 0-0.
Na de thee geen verandering in de opstelling, behalve toen misschien wel de gevaarlijkste man aan BAS zijde K.M. Oomen aangaf eruit te willen. Voor hem kwam v.Someren en zo werdt er wat geschoven in de opstelling.
De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld. SDCP die het betere spel had, terwijl BAS er via de counter steeds weer gevaarlijk uitkwam. Trainer Claassen zou deze middag blij zijn met een gelijkspel maar een kwartier voor tijd, gooide de scheidsrechter roet in het eten.
Heel de wedstrijd geen aanmerkingen over deze man, maar nu ging hij gruwelijk de fout in.
En gaf BAS een penalty tegen. Een onschuldige botsing met v.Someren, maar wel met een hoop theater en geschreeuw in het zestien meter gebied deed de scheidsrechter besluiten de bal op de stip te leggen. Vanaf dat moment was BAS van slag en deed de uitslag er ook niet veel meer toe. Uiteindelijk werd het nog 2-0 voor SDCP. Na de wedstrijd nog het excuus van de scheidsrechter, van “iedereen maakt wel eens een fout”. Alleen je koopt er niks voor.
Zodoende zal BAS de komende weken zich in het rechterrijtje manifesteren.

Volgende week een vrij weekend en dus kan BAS2 zich weer opgaan laden voor de resterende wedstrijden voor de winterstop. Op 31 oktober speelt BAS2 thuis tegen Unicum.

SDC PUTTEN 3 - BAS 2: 2 - 0 (0 - 0)