BAS 2 5 - 0 (4 - 0) ESC 2
10-10-2015
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 verpulvert ESC 2

BAS 2 heeft zaterdagmiddag op het bezoekende ESC uit Elburg een klinkende 5-0 overwinning geboekt. Binnen het halfuur waren er al twee goals gemaakt door de manschappen uit Biddinghuizen en zodoende kon men uitlopen naar een ruime winstpartij.

Vorige week liet BAS 2 het nog na om een overwinning binnen te tikken. Daardoor kwam het tegen VVOP niet tot winst, terwijl er toch genoeg kansen lagen op meer tegen de Voorthuizenaren.
De ploeg van Peter Claassen leek er van geleerd te hebben, want afgelopen zaterdag was de strijd snel gestreden. Na vijftien minuten werd de score geopend. Het was de razendsnelle Essaddouqi die de verdediging van ESC zijn hielen liet zien. Uit zijn voorzet was het de mee opgekomen K.Oomen die de 1-0 binnen drukte, maar Oomen had er een rebound voor nodig om het net te laten trillen. Het veldoverwicht van BAS2 werd negenentwintig minuten zelfs al bekroond met de tweede treffer. Wederom een snelle aanval over links. Ditmaal was het linksback Eijkelboom die over de linkerflank raasde en vervolgens de vrijstaande Essaddouqi bediende en deze de 2-0 binnen liet schuiven.
Nog geen drie minuten later was het een mooi genomen vrije trap door aanvoerder v.Velde, welke op een prima wijze Doorman de 3-0 binnen liet koppen. Je zou kunnen zeggen deze pot is gespeeld, maar BAS2 bleef fel op de bal. Door attent reageren, middels ingooi van Sweep was het K.Oomen die wederom Doorman vrij voor het doel zette en de 4-0 voor rust op het scorebord liet aantekenen.
Na de onderbreking deed BAS2 wat het moest doen. Essaddouqi mocht bij de 1e selectie aansluiten en zijn vervanger was Tolhoek.
De opdracht die ze meegekregen hadden, was in ieder geval de nul houden achterin. Want vaak bij een 4-0 voorsprong, sluipt er in iedere ploeg toch wat gemakzucht. En zo ook bij BAS2. De tweede helft was geen schim van de eerste helft, en dus was het zaak om de wedstrijd goed uit te spelen. Dit gaf Claassen de ruime om de nodige wisselspelers te gebruiken en ook deze hun minuten te laten maken. Zo kwam de Gier voor R.Oomen, v.Woerkom voor Eijkelboom en als laatste B.Westerhof voor de geblesseerde K.Oomen.
In de laatste twee minuten van de gerechtigde speeltijd was het nog Tolhoek die vanuit de kluts scoorde na een genomen vrije trap van R.Claassen.
Uiteindelijk dus een verdiende 5-0 overwinning, iets waar BAS1 die ook tegen de blauw witten uit Elburg moest aantreden een voorbeeld aan kon nemen.

Volgende week staat er voor BAS2 om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen SDC Putten op het programma.

BAS 2 - ESC 2: 5 - 0 (4 - 0)

16' doelpunt 1 - 0
29' doelpunt 2 - 0  Nabil Essaddouqi (Bret Eijkelboom)
32' doelpunt 3 - 0  Jorrit Doorman (-)
43' doelpunt 4 - 0  Jorrit Doorman (-)