SDV Barneveld 4 4 - 2 (3 - 1) BAS 2
19-9-2015, 15:00 uur
Norschoten, Barnseweg 9 Barneveld

Keepers rol cruciaal voor BAS2

Dat BAS Voetbal al niet al te ruim in zijn jasje zit als het om de aantallen wat betreft keepers gaat. Is de laatste weken al een vaak besproken item.
Maar dat je als selectie team voor de competitie moet aantreden zonder keeper is wel heel erg zuur.
Toch gaan de complimenten uit naar veldspeler Thijs Vroegindeweij, die afgelopen zaterdag de handschoenen aantrok en bij BAS2 in de goal plaats nam. En zo werd er afgereisd naar de “kippenstreek” Barneveld.
Om 15.00 uur zou er afgetrapt worden tegen het 4e elftal van SDV Barneveld. Dat het allemaal wat later werd lag veelal aan de slechte ontvangst van de Biddinghuizer gasten, en ook de scheidsrechter was hierover niet te spreken. Kleedkamers niet te vinden, spelend op veld 6 wat al jaren toe is aan vervanging van het kunstgras en ga zo maar door.
Even dacht trainer Claassen dat ze op het verkeerde veld stonden, ware het niet dat er op de andere helft een veterane elftal stond te ballen. Maar toch dit zou de tegenstander zijn van vandaag en ook nog eens de koploper in de 2e klasse.
In de bespreking luidde dan ook het devies. Zo snel mogelijk de bal veroveren en dan vervolgens in een hoog tempo de bal in de ploeg houden. Om vervolgens zo SDVB kapot te spelen en met 3 punten terug te reizen naar Biddinghuizen.

Helaas niets was minder waar. BAS begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Dachten we dan toch, oh die pakken we wel even. De wedstrijd was nog geen negen minuten onderweg of de rood-witten uit Biddinghuizen stonden al met 2-0 achter. Wat een drama. Het schutterde aan alle kanten aan BAS zijde. De veteranen, waar we nu wel degelijk respect voor hebben gekregen, lieten ons alle hoeken van het veld zien. En we hadden nog wel afgesproken dat we wat verder van het doel zouden spelen. Dit om zoveel mogelijk onze goalie niet in verlegenheid te brengen. Spaarzaam kwamen we van onze helft af. Een van de weinige aanvallen en die ook uit het boekje was. Kwam van K. Oomen en N.Essaddouqi waar de 2-1 uit werd gescoord. Eindelijk weer een beetje hoop maar nog voor rust kreeg BAS de deksel op zijn neus doordat de 3-1 werd gescoord. Een geweldige misser van onze goalie in de voeten van de tegenpartij. Waaruit deze het leer alleen maar in de touwen hoefde te tikken.

Na rust werd er een ander BAS2 verwacht. Als het voetballend niet wil, moet er altijd de wil zijn om er voor te strijden. Maar dat besef was in de eerste helft niet voor iedereen weggelegd.
Dit moest dus anders en inderdaad in de tweede helft werd er meer druk op de tegenstander uitgeoefend en het wachten was alleen op wederom de aansluitende treffer..
Deze kwam al vroeg in de tweede helft. Door een slim genomen hoekschop van Essaddouqi en v.Velde was het Doorman die de 3-2 binnenkopte. Hierna kwamen er meerdere mogelijkheden via afstandschoten, maar helaas de gelijkmaker bleeft uit.
De veteranen met alle respect maakte er vervolgens nog 4-2 van. Deze tik kwam BAS2 niet meer te boven. En droop vervolgens met nulpunten weer huiswaarts.
Volgende week maar weer hopen dat er voor BAS2 ook weer een keeper voorradig is.
En dat er op “de Schelp” een overwinning gevierd kan worden tegen NSC Nijkerk.
Tot volgende week.

Jorrit Doorman

Nabil Essaddouqi

SDV BARNEVELD 4 - BAS 2: 4 - 2 (3 - 1)

4' doelpunt 1 - 0
8' doelpunt 2 - 0
13' doelpunt 2 - 1  Nabil Essaddouqi (-)
31' doelpunt 3 - 1

52' doelpunt 3 - 2  Jorrit Doorman (-)