8-9-2015, 20:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS2 oefent nog een keer

Afgelopen zaterdag werd er nog een afspraak gemaakt met Batavia'90 over het spelen van een oefenwedstrijd. Dit door twee aanstormende trainers die afgelopen jaar hun TC III bewijs gehaald hadden.
Zodoende werd er dinsdagavond op "de Schelp" om 20.00 uur afgetrapt. Een oefenpotje om vooral de spelers die nog weinig tot geen wedstrijdritme hadden, toch hun minuten te laten maken.
Selectiespeler Bas Suidgeest en Nigel Kerkhof konden zo dus aan het groene tapijt ruiken over de volle negentig minuten.
Door beide teams werd er redelijk tot goed voetbal op de mat gelegd.
BAS2 had deze avond zelfs gebruik gemaakt van veldspeler Thijs Vroegindeweij om deze op doel te posteren. Wat hij overigens niet onverdienstelijk invulde.
Met de brilstand van 0-0 werd dan ook de thee opgezocht naar vijfenveertig minuten voetbal.
Na rust werd het spelniveau, wellicht door het tekort aan conditie, wat anders. De ruimtes werden te groot en daardoor kwamen er aan weerszijden doelrijpe kansen. Zo golfde het spel heen en weer.
Ook een avond die ons deed herinneren aan goalie Jasper Cillessen.
Hoe dook deze ook alweer over een bal die vrij makkelijk tegen te houden was tegen Turkije ? Vraag het Jaco en gij zult het aan de weet komen.
Na negentig minuten floot de scheidsrechter af met een eindstand van 1-2 voor de Lelystedelingen. Conditioneel en het beoordelen van een aantal spelers werd de avond, een zinvolle avond.
Aanstaande zaterdag wacht ons de uitwedstrijd tegen VSCO.
Zal daar de eerste winstpartij van het nieuwe seizoen een feit worden ?

Bas Suidgeest

BAS 2 - BATAVIA '90 2: 1 - 2 (0 - 0)

51' doelpunt 0 - 1
54' doelpunt 0 - 2
73' doelpunt 1 - 2  Bas Suidgeest (-)