BAS 2 3 - 4 (2 - 3) DVS '33 Ermelo 4
5-9-2015, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Promovendus BAS2 verliest eerste duel tegen promovendus DVS’33

De eerste competitiewedstrijd van BAS2 was een wedstrijd van de twee gepromoveerde ploegen van afgelopen jaar. Een wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een onverdiende nederlaag.

De competitie begon voor BAS2 op 5 september j.l.
Misschien wel iets te vroeg, na een vrij rommelige voorbereiding. Drie bekerduels waarin slechts 1 wedstrijdpunt werd gehaald. De onderbreking van Lowlands, die door de vele liters drank ook de nodige stagnatie teweeg zou brengen. Maar desalniettemin, toch ook weer mooi om van start te kunnen gaan voor het eerste competitie treffen. Dat dit gelijk tegen de sterkste opponent van vorig seizoen moest, was niet echt een gelukkige loting.
Maar wel een tegenstander om aan de weet te komen of we er klaar voor waren.
Op “de Schelp” werd er om 12.00 uur afgetrapt. Na de vele regenval van de afgelopen dagen, werd ons via buienradar een droge middag beloofd. En inderdaad de weergoden waren ons goedgezind. We gingen in een opstelling van start, waar de goed getrainde spelers de as van het veld in zouden vullen. Zodoende begonnen we voortvarend en dit leidde dan ook al vroeg in de eerste helft voor de 1-0 voor BAS2. We waren wat onthutst over het elftal van DVS’33.
Waren wij zo goed of was het toch een wat ander elftal als vorig jaar.
Na de vele ruimte die we in het begin van de eerste helft kregen, sloop langzamerhand het gemak erin. DVS’33 begon de overhand te krijgen en het stond dan ook al snel met 1-3 voor.
Gelukkig was het v.Velde die net voor rust, middels een droge knal, toch nog de 2-3 binnenschot.
De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Uiteindelijk werd er met 3-4 verloren.
Dit had deze middag niet nodig geweest. Eén gelijkspel was een terechte uitslag geweest, maar dan moet je er wel net zoveel maken als de tegenstander.
Om nog wat wedstrijd ritme te krijgen, spelen we aanstaande dinsdag thuis tegen Batavia.

Rutger Oomen
2x

Iven van Velde

BAS 2 - DVS '33 ERMELO 4: 3 - 4 (2 - 3)

13' doelpunt 1 - 0  Rutger Oomen (-)
30' doelpunt 1 - 1
36' doelpunt 1 - 2
41' doelpunt 1 - 3
45' doelpunt 2 - 3  Iven van Velde (Mart Sweep)

64' doelpunt 2 - 4
75' doelpunt 3 - 4  Rutger Oomen (-)