De voetballers van BAS2 stonden vandaag voor de klus om drie punten mee naar Biddinghuizen te nemen. De ploeg van trainer Claassen moest op bezoek bij Nunspeet.
Het elftal van Nunspeet4 is op dit moment “rode lantaarndrager” in de reserve 3e klasse D, maar bezorgde BAS2 thuis een allesbehalve prettige middag in Biddinghuizen.
Nog zeven finales te spelen dus dit seizoen..
Heel afgelopen week leek de lente en dus het mooie weer haar intrede te doen, maar in Nunspeet was het verre van dat. Het was een koude, gure zaterdagmiddag.
En dit met al het blessure leed waar BAS2 mee te kampen heeft, moest er een goede warming-up plaatsvinden.
Naast de warme spieren wordt er ook wekelijks gehamerd op de alertheid en strijd die van een ieder verwacht wordt.
Om 13.00 uur werd er uiteindelijk afgetrapt onderleiding naar later bleek een correct fluitende leidsman. De wedstrijd was koud begonnen en de 0-1 lag al in de touwen. Het was Bas Westerhof die prima reageerde op een uittrap van de Nunspeter keeper en vervolgens Doorman in stelling bracht, die door een mooie lob de doelman verschalkte.
Euforie ten top, maar moet je dan ook al niet klaar staan voor de aftrap van de tegenpartij ?
BAS2 dacht daar anders over en binnen de minuut was het Nunspeet die de 1-1 binnen schoof. Ja, en dan moet je weer van vooraf aan. Maar gelukkig dat de Biddinghuizer equipe niet van slag was. We waren nog geen tien minuten verder of de 1-2 voor BAS lag in het doel.
Door een mooie combinatie van v.Velde en M.Westerhof, was het de laatst genoemde die er weer een doelpunt bij kon schrijven.
Wederom euforie, wederom niet alert, ware het niet dat bij BAS2 Versteegt onder de lat staat.
Een keeper die vanmiddag goud waard was voor BAS2. Hij behoedde de rood witten niet alleen voor een gelijke, maar zelfs voor een achterstand. Een keeper met geweldige capaciteiten, die eigenlijk vele niveaus te laag speelt, maar coach Claassen is er zeer content mee. Wat Claassen betreft zou hij deze middag de titel “man of the match” gekregen hebben.
Naast de verdedigende reddingen werd er natuurlijk in aanvallend opzicht ook wel het een en ander gedaan. Zo liet Oomen vanmiddag meerdere keren zijn hielen zien aan de rechtsback van Nunspeet. De scheidsrechter deze middag had een neusje voor de hands ballen.
Het leverde v.Velde een gele kaart op en BAS kreeg tot twee keer toe een penalty te nemen.
Eén voor rust wat betekende een ruststand van 1-3 en ook na rust mocht Westerhof wederom aanleggen vanaf elf meter. Het doelpunt van Schaap was misschien wel de belangrijkste deze middag. Het betekende de 1-4 en vanaf dat moment werd er wat rustiger de bal rondgespeeld.
Ondanks dat Nunspeet nog wel een keer tegen scoorde, was de wedstrijd gelopen. Zodoende konden Ceelen en Slump ook nog even opdraven om hun minuten te maken. Als laatste was het Tolhoek die middels een solo de eindstand op 2-6 bracht. Uiteindelijk weer een mooie opsteker voor volgende week, wanneer de belangrijke thuiswedstrijd tegen DVS’33 op het programma staat.
Ik zou haast zeggen, kom volgende week om 12.00 uur op “de Schelp” om als twaalfde man achter BAS2 te staan.

NUNSPEET 4 - BAS 2: 2 - 6 (1 - 3)

4' doelpunt 0 - 1  Jorrit Doorman (Bas Westerhof)
5' doelpunt 1 - 1
9' doelpunt 1 - 2  Marco Westerhof (Iven van Velde)
29' doelpunt 1 - 3  Marco Westerhof (-)

47' doelpunt 1 - 4  Tom Schaap (Robin Vos)
63' doelpunt 2 - 4
67' doelpunt 2 - 5  Marco Westerhof (-)
81' doelpunt 2 - 6  Jeroen Tolhoek (-)