Competitiewedstrijd
28-2-2015, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

VVOP ALS IDEALE SPARRINGSPARTNER VOOR BAS2

Zaterdag 28 februari ’15. Een mooie voetbalzaterdag is weer aangebroken. Op het moment dat ik uit bed kom, zit de trainer van BAS2 al gespannen aan de ontbijttafel. Starend in zijn voetbalboekje om nog het één en ander aan de opstelling te sleutelen. Al gauw werd de uitwedstrijd tegen VVOP4 in de eerste seizoenshelft weer even teruggehaald. De ene na de andere herinnering aan die wedstrijd werd tijdens het ontbijt op tafel gelegd. Boomlange spits, kale en regisserende middenvelder, snelle buitenspeler… , maar er werd vooral teruggeblikt op een wedstrijd die erg moeizaam verliep. De mannen van BAS2 moesten zich opmaken voor een wedstrijd waarbij men de mouwen weer moest opstropen om de titelrace voort te zetten.
Om 12:00 uur werd er dan eindelijk afgetrapt tegen de mannen uit Voorthuizen. Al snel werd geconstateerd dat die boomlange spits er niet bij was. En ook de snelle buitenspeler had op deze laatste dag van februari andere verplichtingen. Al snel werden de verhoudingen duidelijk tussen de twee ploegen. BAS2 zette al vroeg druk op de helft van de tegenstander en het team uit Voorthuizen benadrukte nog maar even waar de afkorting van hun clubnaam voor stond. VVOP, voetballen voor ons plezier, was tijdens het eerste halfuur niet echt in goeden doen. De strijd die men in de eerste wedstrijd op de mat legde was nu ver te zoeken. In het eerste deel van de wedstrijd kreeg BAS alle ruimte om te voetballen. Rechtsback Tom Schaap was degene die het meeste van de ruimte genoot. De linker middenvelder van VVOP, de speler die niet eens het juiste schoeisel aan had, gaf de opkomende back van BAS alle ruimte. Ondanks het aanhoudende balbezit en de geboden ruimte wist BAS2 in het eerste half uur geen doel te treffen. De goalie van VVOP wist met een paar katachtige reddingen de inzetten van BAS te keren. Toch wist men niet veel later de bal tegen de touwen te werken. Het was weer de goed spelende Schaap die opkwam. Met een goede voorzet wilde hij de mannen voor het doel in stelling brengen. Uiteindelijk werd het een bal die verkeerd werd geraakt, maar ondanks dat kwam de bal wel terecht bij Marco Westerhof, de spits die altijd op de juiste plek staat. Met een subtiele veeg wist hij de keeper van VVOP te passeren. 1-0.
Niet veel later werd de score op het scorebord weer verandert. Twee minuten later kreeg BAS2 namelijk een hoekschop. Assistent-trainer Custers gaf van tevoren nog aan dan men niet al in het doelgebied moest gaan staan. Geen hele verkeerde instructie lijkt me, want vaak ontstaat er meer gevaar als spelers inlopen bij het nemen van de corner. Toch besloot Westerhof eigenwijs bij de eerste paal te blijven staan. Voor Jeroen Tolhoek was dit niet onopgemerkt gebleven en met een prachtige voorzet wist hij de eigenwijze spits te bedienen. 2-0.
De spanning was eraf. Het recreatievoetbal van VVOP werd eindelijk afgestraft. De keeper was eindelijk gepasseerd en door het gezapige veldspel van VVOP kregen de mannen van BAS de indruk dat het weleens een mooie voetbalmiddag zou gaan worden. Dit werd een minuut later nog maar eens bevestigd. Er gaat nog een hevige discussie over het tot stand komen van dit doelpunt, dus hier wil ik niet zoveel woorden aan vuil maken. Of het nu ontstond uit een corner of uit de opbouw, ik weet het niet, maar een beauty was het wel! De op tien spelende Rutger Oomen kreeg op de rand van de het penaltygebied de bal aangespeeld. Door een goede aanname wist hij de bal meteen klaar te leggen voor zijn linkerbeen. Misschien kwam het door de hoeveelheid tape of wist niemand dat hij zo hard kon uithalen met zijn linker poot… BAM! Met een verwoestende knal werkte hij de bal via de lat over de doellijn. De goede keeper van VVOP wist weer geen redding te brengen, dit keer op de kogel van Oomen. 3-0.
Toch zorgde de score op het scorebord voor de nodige slordigheden. Dit resulteerde uiteindelijk nog in een gele kaart voor Marco van Someren. Hij wist te voorkomen dat een aanvaller van VVOP oog in oog kwam te staan met keeper Ricus Winnubst. Dit gebeurde echter wel op een oneerlijke wijze. Eén speler van VVOP vroeg zelfs nog om een kaart met een andere kleur, maar toch besloot de scheidsrechter geel te geven. Het vragen van de rode kaart werd wel meteen gecorrigeerd door een andere speler van Voorthuizen, iets dat als erg sportief en vriendelijk gezien kan worden.
Dit was overigens ook het laatste noemenswaardige moment uit de eerste helft. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust bij een stand van 3-0.
In de tweede helft ging BAS2 op dezelfde voet verder en de tegenstand van VVOP bleef wederom beperkt. Na een kwartier mocht Leon Ceelen binnen de lijnen treden. Hij verving Marco van Someren in de verdediging. Deze verdediging bestond verder uit Cor van Woerkom, Tom Schaap en Rudo Timmerman. Na deze wissel bleef BAS2 aandringen om de marge nog groter te maken. Een goed doelsaldo kan aan het einde van het seizoen van groot belang zijn. Een paar minuten later was Robin Vos verantwoordelijk voor het vierde doelpunt aan de kant van BAS2. Onder toeziend oog van de familie Vos wist hij indruk te maken met een mooie individuele actie. Hiermee wist hij twee spelers van VVOP in de luren te leggen. Vervolgens werd een geweldige combinatie met Rutger Oomen opgezet. Deze goede combi werd heel cool afgemaakt. Met een mooi strak schot in de bovenhoek werd de 4-0 op het scorebord gezet. Publiek op de banken, een trotse familie Vos en mooi om te zien dat juist hij, naar een lange afwezigheid, deze aanval wist te bekronen tot een doelpunt.
Niet veel later lieten Marco Westerhof en Jeroen Tolhoek hun voeten weer spreken. Het duo bleek deze dag weer goud waard voor de tweede selectie van BAS. Ze wisten elkaar goed te vinden. Tolhoek heeft de afgelopen jaren veelvuldig gescoord voor 2, maar nu doet hij ook een gooi naar de meeste assists. Met een goede strakke voorzet wist hij in een counter Westerhof te bedienen. 5-0 was een feit.
Ook in een paar aanvallen daarna wist het duo het volgende doelpunt op het scorebord te zetten. 6-0. De tegenstand van VVOP bleef erg beperkt en het team had geen antwoord op de combinaties en snelheid van BAS. Tijdens het waterballet in Zeewolde ging het scoren nog moeizaam, maar nu ging het afmaken iets gemakkelijker. Ook bij het laatste doelpunt was de hoofdrol weer voor “TollieDollie”. Hij wist de bal na een goede sprint achter de Voorthuizense keeper te schieten. 7-0, dit bleek achteraf de eindstand van deze wedstrijd.
In de slotfase werd de Groningse student, die vandaag ging als de brandweer, vervangen door Bas Westerhof. En ook Theo Burgers mocht nog een aantal minuten maken. Hij verving Rutger Oomen.
BAS2 kan terugkijken op een goede wedstrijd. Het oogde soms nog een beetje gespannen, maar na de eerste twee doelpunten waren de mannen niet meer te houden. Ondanks dat was aanvoerder Iven van Velde nog niet helemaal tevreden. 7-0 winnen en niet helemaal tevreden? U leest het goed. Toch staat dit voor de aanwezige mentaliteit bij BAS2. Altijd willen verbeteren om uiteindelijk het kampioenschap te veroveren.

BAS 2 - VVOP 4: 7 - 0 (3 - 0)

32' doelpunt 1 - 0  Marco Westerhof (Tom Schaap)
34' doelpunt 2 - 0  Marco Westerhof (Jeroen Tolhoek)
35' doelpunt 3 - 0  Rutger Oomen (Tom Schaap)

64' doelpunt 4 - 0  Robin Vos (Rutger Oomen)
70' doelpunt 5 - 0  Marco Westerhof (Jeroen Tolhoek)
75' doelpunt 6 - 0  Marco Westerhof (Jeroen Tolhoek)
80' doelpunt 7 - 0  Jeroen Tolhoek (-)