De tweede oefenwedstrijd die gespeeld kon worden in de winterstop vondplaats in Doornspijk. Na het verlies in Oosterwolde en de afgelasting van afgelopen zaterdag tegen ASVD, was nu DSV’61 aan de beurt.
Ieder jaar blijkt maar weer dat je met DSV verzekerd bent van een leuke sparringpartner. En de aanwezigheid van de kunstgrasmat geeft de nodige voordelen.
Een item waar iedere voetbalvereniging op zit te azen wanneer men zelf niet over een kunstgrasveld beschikt.

Om 18.45 uur werd er vanuit Biddinghuizen vertrokken met een 15-koppige selectie.
De aanvulling moest nog komen van Sander Westdijk, David van Dijk en Tariq Osaro en dit alles, omdat het blessureleed van BAS2 nog niet echt van de baan is.
Je zou zeggen dat we lang genoeg rust hebben gehad, maar hardnekkige lies- en hamstringblessures houden de ziekenboeg in stand.
Na een goede warming-up had trainer Peter Claassen het idee dat een ieder er wel zin in had.
Liever een potje voetballen, dan een training op een veld dat zijn beste tijd heeft gehad.
Om 20.00 uur klonk dan ook het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Jan Overeen was deze avond één van zijn assistenten. Deze verving op juiste wijze Marcel van den Os, die wederom weer even in de lappenmand zit met zijn gezondheid. Ondanks dat Jan Overeem een uitstekende grensrechter is, hopen wij dat onze vaste vlagger Marcel snel weer langs de lijn loopt. Sterkte Marcel!
Beide elftallen deden de hele wedstrijd niet voor elkaar onder. Een avond die uiteindelijk iedere uitslag op het scorebord kon brengen. Ware het niet dat de BAS-brigade als eerste de score opende. Het was rechtsbuiten Jeroen Tolhoek die door Marco Westerhof in stelling werd gebracht en daardoor de 0-1 binnentikte.
Heel lang werd het plezier aan de voorsprong niet beleefd. Door een offensief van DSV’61 werd in de 17de en 19de minuut keeper Westdijk verschalkt. Het eerste tegendoelpunt kwam voort uit een prachtige steekbal door de defensie van BAS. En bij de tweede tegentreffer vergaten er een aantal verdedigers rigoureus op te treden. Eigenlijk een van de weinige minpuntjes deze avond.
Voor het rustsignaal lag de gelijkmaker nog in het net achter de DSV goalie. Wederom Tolhoek die ditmaal door Robin Vos op zijn wenken werd bediend. Was het overigens niet Tolhoek die op deze dinsdagavond zijn beste wedstrijd van dit seizoen speelde? Hopelijk kan hij deze stijgende lijn voortzetten richting de eerstvolgende competitiewedstrijd.
Jorrit Doorman had M. Westerhof in de eerste helft al vervangen vanwege te goedkope voetbalschoenen. In de rust werd Tariq Osaro en Theo Burgers opgedragen om zich warm te gaan lopen. Osaro om zijn eerste minuten weer te maken na lang blessureleed en Burgers opererend als snelle flankspeler om op rechts hetzelfde te laten zien, als wat Cor v. Woerkom in de eerste helft op links liet zien.
Het spelbeeld was verder in de tweede helft een kopie van de eerste. Een paar mooie momenten van de tweede helft waren het stoppen van een penalty door keeper Westdijk.
Een schitterde goal door Vos, welke in de rechterbovenhoek werd gekruld. En een mooie overwinning van 2-3 op DSV’61 doormiddel van bij tijd en wijle leuk combinatievoetbal met een juiste hoeveelheid vechtlust.
De mix van voetbal en vechtlust is een mooi uitgangspunt om op verder te borduren.
Aanstaande zaterdag wacht ons de derde oefenwedstrijd tegen VIOS Vaassen.

Peter Claassen

Jeroen Tolhoek
2x

Robin Vos

DSV '61 2 - BAS 2: 2 - 3 (2 - 2)

8' doelpunt 0 - 1  Jeroen Tolhoek (Marco Westerhof)
17' doelpunt 1 - 1
19' doelpunt 2 - 1
43' doelpunt 2 - 2  Jeroen Tolhoek (Robin Vos)

63' doelpunt 2 - 3  Robin Vos (-)