Competitiewedstrijd
29-11-2014, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

DOELPUNTENMACHINE "WESTERHOF"

Aan het begin van het seizoen aangeven na dit seizoen te stoppen bij BAS2, kan na dit weekend niemand geloven. Al moest er wel heel de familie voor opgetrommeld worden om Marco Westerhof in een thuiswedstrijd aan het werk te zien. Eindelijk waren daar de doelpunten waar coach Claassen, maar ook hij zelf op zat te wachten. Hier voorafgaand waren er wel wat prikkels nodig middels whats-app berichten, maar ook wat irritatie afgelopen donderdag op de training om Westerhof scherp te krijgen. Zonder dit een “one man” verslag te laten zijn, werd er door Westerhof afgelopen zaterdag vijf keer doelgetroffen door een goede aanvoer van medespelers.

Laatste competitiewedstrijd van het jaar 2014 voor BAS2. Opponent deze keer was v.v. Hierden die op een vierde plaats bivakkeerde. Er zat nog een mogelijkheid in om het jaar af te sluiten als “Herbstmeister”, maar dan moest er wel gewonnen worden van Hierden en DVS’33 uit Ermelo moest punten laten liggen.
Allemaal mooie scenario’s maar eerst maar eens winnen van v.v.Hierden.
v.v.Hierden had het weekend ervoor maar met 2-1 verloren van DVS’33, dus moesten de mannen van BAS de nodige scherpte laten zien.
Om 12.00 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Grafhorst, die naar later bleek een goede wedstrijd floot. Het devies was om in balbezit het zoveel mogelijk voetballend op te lossen. En wanneer de tegenstander in balbezit zou zijn, wat verder in te zakken als we eerdere wedstrijden gedaan hadden. Dit laatste duurde ongeveer een goede tien minuten totdat Claassen, aanvoerder v.Velde de instructie meegaf om eerder druk te zetten op de helft van de tegenstander. Twee minuten hierna wierp dit zijn vruchten af. Doordat Doorman in balbezit kwam op het middenveld en vervolgens K.M. Oomen in stelling bracht om de 1-0 aan te tekenen. Het leek erop dat v.v.Hierden vanaf dat moment de kluts kwijt was. Want nog geen twee minuten later soleerde R.Oomen door de verdediging en scoorde de 2-0.
BAS2 kreeg de geest, er was deze middag meer te halen dan vooraf rekening meegehouden was. Hoe kon het zijn dat deze ploeg uit Hierden op de vierde plaats stond ? Ook door rechtsback Schaap werd er vervolgens vroeg gestoord, waar vervolgens vanuit een duel hands werd gemaakt in het strafschopgebied. Waarnaar leidsman Grafhorst na de stip wees en BAS mocht aanleggen voor een penalty. Deze werd benut door Westerhof en deze 3-0 voorsprong was binnen 20 minuten bereikt. Hierna volgde er wat irritatie aan de kant van Hierden. Het spel werd wat grimmiger en dus moest het voetballend vermogen aan BAS zijde wat plaats maken voor het opstropen van de mouwen. Maar ook door slimmigheden kun je een eind komen. Dit werd goed opgepakt door R.Oomen die na een overtreding op Doorman, voor het voordeel koos en vervolgens wederom de verdedigers van v.v.Hierden het nakeken liet. Er werd dus met een 4-0 stand de rust ingegaan.
Na rust moest Eijkelboom, die overigens een puike partij speelde, plaats maken voor Ceelen.
Ook K.M.Oomen gaf in de rust aan vanwege een enkelblessure niet verder te kunnen. Zodoende moest Klein Schaarsbergen zich warm gaan lopen. Verder zou het spelpatroon niet veel wijzigen. Wel moest er wat actiever gereageerd worden om de tweede bal voor BAS te laten zijn. Zo gezegd, zo gedaan en de tweede helft werd aangevangen. Je zag dat erbij een vier nul ruststand toch een bepaalde mate van gemak in de ploeg sloop. Hierden leek even op te staan door er via snelle counters uit te komen. Maar hierop werd snel geanticipeerd. Na twintig minuten in de tweede helft werd v.Woerkom gebracht voor v.Someren, welke wat nieuw elan in de ploeg moest brengen. En vanaf dat moment begon de “Westerhof show”.
Door de twee snelle buitenspelers Tolhoek en Kleinschaarsbergen, maar ook de behendige R.Oomen en v.Velde gaven een perfecte aanvoer naar Westerhof, die vervolgens nog vier keer het net liet trillen. Om verder niemand te kort te doen, moest de conclusie na een 8-0 eindstand getrokken worden, dat een ieder een vette voldoende gehaald had. Zelfs het moment dat keeper Versteegt op een katachtige manier na de bovenhoek moest op de laatste stuiptrekking van Hierden.

Onder het genot van meerdere kannetjes bier werd de einduitslag van DVS’33-VVOP nauwlettend in de gaten gehouden. Het mocht de pret niet drukken. Geen winterkampioen, maar wel een goede eerst competitie helft. We gaan een lange winterstop in en proberen ons zodoende weer op te laden voor het resterende deel.

BAS 2 - HIERDEN 3: 8 - 0 (4 - 0)

11' doelpunt 1 - 0  Kay-Marnix Oomen (Jorrit Doorman)
13' doelpunt 2 - 0  Rutger Oomen (-)
19' doelpunt 3 - 0  Marco Westerhof (-)
46' doelpunt 4 - 0  Rutger Oomen (-)

67' doelpunt 5 - 0  Marco Westerhof (Rutger Oomen)
74' doelpunt 6 - 0  Marco Westerhof (Iven van Velde)
69' doelpunt 7 - 0  Marco Westerhof (-)
87' doelpunt 8 - 0  Marco Westerhof (Jeroen Tolhoek)