8-11-2014, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

TERUG AAN KOP

Op een zonnige november zaterdag heeft BAS 2 de koppositie weten te heroveren. De mannen van trainer Peter Claassen versloegen op het eigen sportpark de Schelp EFC, dat blijft strijden tegen degradatie.

Door blessures bij Jorrit Doorman en David van Dijk moest de technische staf enkele wijzigingen in de opstelling aanbrengen ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen DVS. Bret Eijkelboom, Rudo Timmerman, Marco van Someren en Joram Blaauw vormde de defensie. Op het middenveld zorgde Remon Claassen en Iven van Velde voor de controle en kreeg Rutger Oomen voor de tweede keer dit seizoen een plek in de basis. Voorin moesten Freddy Doppenberg, Marco Westerhof en Kay-Marnix Oomen voor de doelpunten gaan zorgen.

Het tweede elftal van BAS had wat goed te maken na de wedstrijd tegen DVS, die kansloos verloren werd. De trainer had vooraf laten weten scherp en agressief spel te willen zien, iets wat vorige week nergens te vinden was. De woorden van Peter Claassen kwamen goed binnen bij de spelers, want na een seconde of 40 lag de bal er al in. EFC maakte het middenveld erg klein, waardoor er veel ruimte lag achter de verdediging van de heren uit Ermelo. Dat had Joram Blaauw snel gezien en stuurde Kay-Marnix met een prachtige bal de diepte in. Kay-Marnix liet de verdedigers z’n hielen zien en met zijn linkerbeen bediende hij de goed meegelopen Freddy, die simpel kon binnentikken.
BAS bleef druk vooruit zetten en na een corner van aanvoerder Iven kopte Marco van Someren de 2-0 binnen. Na wat gevaarlijke momenten van BAS, waaronder twee goeie vrije trappen van Marco Westerhof, werd ‘’slechts’’ met deze stand de rust bereikt. Claassen was dan ook niet helemaal tevreden: ‘’Voor rust moet je die gasten al kapot spelen. Misschien dat ze in de rust denken dat hier nog wat te halen valt, dat is onnodig’’. In de rust was er één wijziging aan de zijde van BAS: Cor van Woerkom verving Remon, die bij BAS 1 moest aansluiten.

BAS begon sterk aan de 2e helft. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de doelpunten ontbraken. Een goeie kopkans van Marco werd naast de goal gewerkt en de keeper van EFC kon heel wat inzetten van BAS uit zijn goal houden. Na een uur spelen was het wél raak: Joram knalde op aangeven van Marco Westerhof de 3-0 binnen. Na deze goal verliet Marco het veld voor Jeroen en maakte Tom Schaap zijn rentree in plaats van Kay-Marnix. Na een mooie aanval over een aantal schijven kon Iven, op aangeven van Freddy, de 4-0 binnenschieten. Om iets voor 14.00 uur blies de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Trainer Claassen was tevreden: ‘’De 3 punten zijn weer binnen, dat is het belangrijkste. Bij vlagen ook goed spel gezien, dus mij hoor je niet klagen’’.

Door het gelijke spel tegen FC Horst verspeelde DVS de koppositie aan BAS, dat met 21 punten na 8 wedstrijden de leiding terug heeft. Volgende week geen competitie, dus hebben de heren genoeg tijd om zich voor te bereiden op de derby tegen Swift. ‘’Ook dit zal een lastige wedstrijd worden. Derby’s worden altijd op het scherpst van de snede gespeeld. Maar we gaan met het volste vertrouwen naar Swifterbant om ook daar de 3 punten te pakken’’, aldus aanvoerder Iven na afloop.
De 22e van november in Swifterbant, we zien u dan!

Jorrit Doorman

Iven van Velde

Joram Blaauw

Marco van Someren

Freddy Doppenberg

BAS 2 - EFC '58 2: 4 - 0 (2 - 0)

1' doelpunt 1 - 0  Freddy Doppenberg (Kay-Marnix Oomen)
10' doelpunt 2 - 0  Marco van Someren (Iven van Velde)

64' doelpunt 3 - 0  Joram Blaauw (Marco Westerhof)
75' doelpunt 4 - 0  Iven van Velde (Freddy Doppenberg)