Competitiewedstrijd
1-11-2014, 14:30 uur
Sportpark DVS, Sportlaan 27 Ermelo

TEVEEL DRUK ???

Een week de tijd hadden we om naar deze wedstrijd toe te leven. “Zaterdag weten we hoe we er voorstaan”. Tegen de nummer 2 op de lijst DVS 33. Het 5e
Jorrit had net als Jeroen huiswerk gedaan en de site van DVS 5 bezocht, een redelijk jonge ploeg, geen grote uitslagen, kortom er lagen mogelijkheden. Jeroen klopt af en toe op de deur van de leider en appte van de week al dat we in kleedkamer 21 zitten en op veld 6 een kunstgrasveld moesten spelen.
Om 12.45 verzamelen, Peter kon de spanning niet aan en was al met zijn familie afgereisd naar Ermelo. Leidert Jack zou zorgen dat we optijd en compleet zouden vertrekken. Als het 12.50 is, is David er nog niet, jack belt, appt en spreekt voicemails in, maar krijgt geen contact met David. Jorrit rijdt voor de zekerheid nog ff langs het huis van David, waar we er al bellend achter komen dat Peter anderhalf uur geleden met Jack heeft geappt dat David en Remon al in Ermelo zijn. (hier liggen mogelijkheden Jeroen)
Volgens Peter “als jack zijn tel.rekening nou eens een keer optijd betaald krijgt hij de appjes ook optijd”. Peter appt nog wat sfeer foto’s, kortom de toon is gezet.
We hebben van de week nog getraind op het van onze eigen goal af verdedigen en dat haalt Peter in de bespreking nog een keer aan, we hebben een top keeper mee dus als de nood aan de man in hebben we Danny nog achter de hand. Iedereen is fit en gebrand om een goed resultaat neer te zetten.
Voor ons speelt de A1 van BAS hun wedstrijd op hetzelfde kunstgras, die wedstrijd loopt iets uit waardoor we 10 minuten later beginnen.
DVS begint vanaf de aftrap furieus, zoekt vol de aanval en zet druk, Brett verkijkt zich enigszins op zijn directe tegenstander die toch sneller en behendiger is dan zijn postuur zou vermoeden. Het eerste gevaar komt ook van die kant, de rechterspits krijgt teveel ruimte. Op zich blijven we de eerste 10 minuten goed voetballen en doen we mee in de wedstrijd, we staan goed. Jorrit onderschept de bal door slecht verdedigen van DVS en zet Marco W in scoringspositie , Marco moet snel schieten maar de keeper of een speler zit ertussen. Brett komt nog een keer door maar de keeper redt met de voet.
Na de 10 minuten komt DVS beter in de wedstrijd en komen er kansjes voor de thuisploeg, 5 minuten later zetten ze ons behoorlijk onder druk, we komen er niet meer voetballend uit. De rechtsbuiten komt er een paar keer gevaarlijk door, Maar Danny staat ook goed. De bal in de ploeg houden lukt ons niet, DVS is feller, zit er bovenop, heeft de linies goed op elkaar aangesloten en kan elkaar combinerend vinden, ze hebben telkens een man over op het middenveld en we krijgen er geen vat op.
Het wachten is eigenlijk op de goal van DVS, vanuit een foute pass in onze verdediging komt DVS in de 33 e minuut dicht bij de 16 in balbezit en kunnen ze ons uitspelen en de 1-0 maken . DVS is ons de baas en krijgt mogelijkheden en kansen. Danny redt een paar keer en we zwijnen een paar keer, Danny iets voor zijn goal en er komt nog een balletje op de lat, er hadden er ook zomaar een stuk of 4 in kunnen liggen. We gaan rusten met de 1-0 achterstand.

Mart geeft aan niet meer fit te zijn en gaat eraf voor Kevin, Marco W, gaat eraf voor Jeroen, Proberen te blijven voetballen en van het doel af verdedigen, er ligt nog 45 minuten om de wedstrijd te kantelen.
DVS blijft combineren en druk zetten, we krijgen nog geen vat op hun middenveld. Na 10 minuten moet Jorrit er met een blessure af en komt Rudo binnen de lijnen, Remon schuift een linie door en Rudo komt achterin. En dan, eigenlijk een beetje vanuit het niets wordt een vrijetrap op de helft van de tegenstander snel genomen en kan Freddy het goed afronden. 1-1
Hopelijk is dit het kantelmoment, er komt meer vechtlust, als we het voetballen ff niet kunnen dan maar je de wedstrijd in knokken. We hebben hoop.
Maar dan valt de 2-1 voor ons te snel, 4 minuten verder is het alweer raak voor DVS. Speler komt wel terug uitbuitenspel positie en heeft er voordeel van, Wellicht is onze grens dan te lief en moet hij gewoon blijven staan met de vlag omhoog, maar ja weer achteraf gelul en iets voor de volgende keer, de goal is nu gemaakt. Er komt wel meer beleving in de ploeg en dat is goed om te zien, we knokken er wel voor, tis niet mooi maar het moet ff zo. Freddy krijgt nog een kans in de 16, maar heel veel meer kansen krijgen we ook niet. DVS blijf scherp voetballen en dat is ook knap, ze blijven de hele wedstrijd scherp en druk zetten. Kwartier voor tijd komt Leon er nog in voor Danny Mol.
Dan in de 37 minuut van de tweede helft krijgen we nog een lullige goal tegen, een van richting veranderd schot valt bij de paal binnen, Danny op het verkeerde been, niks meer aan te doen. De laatste 10 minuten komen er nog wel een paar kansjes voor BAS, Freddy nog een kopbal, Leon de rebound , maar naast. Het blijft bij de 3-1 nederlaag.
Teleurgesteld terug naar de kleedkamer en naar BAS, we hadden er met zn allen meer van verwacht. “Kampioen wordt je tegen de kleintjes” zegt Marco w nog, en ik denk dat dat ook zo is, om het gisteren nog ff in de groep te gooien had denk ik niet zoveel zin, vandaag kunnen we weer beter naar onszelf kijken wat er goed en vooral niet goed ging. Er is nog niks verloren en nog niks beslist. Komende week weer trainen en er met elkaar aan werken dat we beter worden, dat we gaan leren wel de bal in de ploeg kunnen houden en van de goal af voetballen, de tegenstander onze wil opleggen.
We hebben een goeie en een leuke groep hiervoor mannen, we gaan ervoor.

Carl Custers

Doelpuntenmakers BAS:

Freddy Doppenberg
1x

DVS '33 ERMELO 5 - BAS 2: 3 - 1 (1 - 0)

33' doelpunt 1 - 0

59' doelpunt 1 - 1  Freddy Doppenberg (-)