BAS 2 8 - 0 (4 - 0) Zeewolde 3
4-10-2014, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

KIPPENVELMOMENTEN

Zaterdag 4 oktober 2014. Er stond weer een mooi potje voetbal op het programma. Dit keer moest er gespeeld worden tegen het derde elftal van Zeewolde. Vorige week won datzelfde team met 3-1 van onze gemeentegenoten uit Swifterbant, dus de tweede selectie van BAS Voetbal kon de borst nat maken. Onder leiding van scheidsrechter Tichelhoven werd er om 12:00 uur afgetrapt.
Er stond weer een ijzersterke selectie op papier. David van Dijk, Bas Suidgeest, Sven Geling, Sander Westdijk en Remon Claassen kwamen terug van de eerste selectie. Die laatstgenoemde moest echter eerst plaatsnemen op de bank vanwege klachten aan de knie. Tijdens de bespreking werd iedere basisspeler duidelijk geïnstrueerd. Rudo Timmerman had al een aantal keer op de deur geklopt en startte daarom tegen Zeewolde in de basis. Ook de Amsterdamse studenten begonnen dit keer aan de aftrap. Na een aantal wedstrijden op de bank te zijn begonnen, moesten Kay-Marnix en Rutger Oomen het dit keer meteen na het eerste fluitsignaal laten zien. De jongste van de twee moest samen met de in de spits spelende Sven Geling voor de juiste diepgang zorgen. Een tandem die het centrale duo van Zeewolde de nodige problemen moest gaan bezorgen.
Het vertrouwen in het koppel Geling-Oomen werd al snel beloond. Na één minuut maakte de verdediging van Zeewolde 3 al kennis met dit tandem. Suidgeest zocht met een strakke pass over de grond de aanvalslinie van BAS. Dit bleek uiteindelijk de opzet van een schitterende aanval. De strakke pas resulteerde in een goede combinatie van Oomen en Geling. De eerstgenoemde maakte oog-in-oog met de keeper geen fout. De 1-0 stond op het scorebord. Deze eerste flitsende aanval bleek uiteindelijk het begin te zijn van een mooie voetbalmiddag.
Goede combinaties volgden elkaar moeiteloos op. Het team wist de vrije man elke keer weer te vinden en het team uit Zeewolde was in geen velden of wegen te bekennen. Hoog tempo, strakke passing en de juiste werklust brachten de nodige kansen. Het goede veldspel werd rond de twintigste minuut pas beloond met een tweede doelpunt. Erg typerend dat keeper Sander Westdijk voor de assist zorgde. Geen snelle combinatie, maar gewoon een lange strakke bal richting de sterk spelende Geling. Ook hij bleef koel in de afronding en het tweede doelpunt stond op het scorebord.
Na dit moment begon Zeewolde de bal ook iets langer in de ploeg te houden. Een voorsprong van 2-0 is in de wereld van het voetbal lang geen zekerheid, dus men zat vanuit de dug-out met spanning op het derde doelpunt te wachten. De gespannen blikken leken al gauw plaats te maken voor vrolijke en opgeluchte gezichten. Het was weer het duo Geling-Oomen die de verdediging van Zeewolde bezig hield. Na een goede solerende actie van Sven over de achterlijn kwam de bal bij Rutger terecht die vervolgens beheerst afrondde. Scheidsrechter Tichelhoven wees naar de aftrapstip, de bal werd uit het netje gehaald en coach Peter Claassen schreef het derde doelpunt in het boekje. Maar het was de grensrechter die roet in het eten gooide. De grensrechter die tijdens de wedstrijd op een eerlijke wijze de vlag hanteerde, zei dat de bal bij de actie van Sven Geling de achterlijn gepasseerd zou hebben… Doelpunt afgekeurd.
De teleurstelling was weleens groter geweest bij een afgekeurd doelpunt, want de tweede selectie van BAS wist dat het huidige spel toch nog de nodige doelpunten zou opleveren. En niets bleek minder waar. In minuut eenenveertig was Kay-Marnix Oomen verantwoordelijk voor het derde doelpunt. Na wat flipperkastvoetbal en een zogenaamde kluts kwam de bal terecht voor de rechtervoet van de linksbuiten. Met een onberispelijke en droge knal werd de doelman van Zeewolde voor de derde keer gepasseerd. 3-0 stond op het scorebord.
En dan. Minuut drieënveertig. Een kippenvelmoment dat de coach en waarschijnlijk ook het publiek van BAS 2 lang zal bijblijven. Een combinatie over vier of vijf schijven. Het was lang geleden dat de verdediging van de tegenpartij op deze manier werd zoek gespeeld. Bas Suidgeest was na een goed overstapje van Jeroen Tolhoek de laatste schijf in de supersnelle combinatie. Er was ook niks aan te merken op de afronding van de centrale verdediger. Met een strak schot in de verre hoek liet Suidgeest zien dat hij naast verdedigen ook voor de nodige aanvallende impulsen kan zorgen. Kippenvel op de armen. Wat een aanval! Uit enthousiasme stond reservespeler Jorrit Doorman zo hard op dat hij bijna de dug-out sloopte met zijn voorhoofd. Er waren dus zowel letterlijke, als figuurlijke kopzorgen voor de bankzitters van BAS 2. Invallen in een goed geoliede aanvalsmachine is natuurlijk nooit makkelijk…
In de rust werd de goed spelende Suidgeest gewisseld voor Remon Claassen. Naast de nodige complimenten werd er ook gehamerd op het feit dat er op deze manier doorgespeeld moest worden. In de zeventiende minuut van de tweede helft was het Jeroen die de 5-0 op het scorebord zette. Weer kwam de bal op gelukkige wijze voor de voeten van een aanvaller van BAS. Voor Tolhoek is het dan appeltje-eitje om de bal tegen de touwen te schieten. En ook het regelmatig opstomen van Cor van Woerkom werd beloond. De linksback kwam voortdurend op over de linkerflank. Op aangeven van Kay-Marnix schoot Cor de bal goed binnen. De keeper van Zeewolde had geen leuke middag. 6-0.
Het sprankelende spel van de eerste helft was niet meer in dezelfde hoedanigheid terug te zien. Vermoeidheid sloop in de ploeg. De aansluiting bij de aanvalslinie werd gedurende de tweede helft steeds minder. In de minuut vijfentwintig maakte Rutger en Jeroen dan ook plaats voor de gretige Jorrit en Kevin.
Vlak voor tijd werd er door de nodige aanvallende inzet nog twee keer gescoord. Vier minuten voor het eindsignaal was het Sven Geling die goed wegdraaide bij zijn directe tegenstander. Hij paste vervolgens naar de vrijstaande Kay-Marnix. Ondanks een mindere balaanname kwam de sterk spelende linksbuiten op een creatieve ingeving. Toen de keeper van Zeewolde twee stappen naar voren deed, was het voor de technicus van BAS 2 niet heel moeilijk.. Stiften die bal. En ja hoor, op sublieme wijze ging de bal met een mooi boogje over de doelman. Ook Geling was nog niet tevreden met één doelpunt. Met een verwoestende knal schoot hij een speler van Zeewolde omver, maar met diezelfde knal ging de bal wel in het doel van de tegenpartij. 8-0 was een feit en het eindsignaal volgde al snel.
De coach van BAS 2 kon terugkijken op een vermakelijke en uitstekende middag. Schitterende aanvallen, kippenvel op de armen en de vreugde na afloop. Dit was een voetbalmiddag waar iedere trainer op hoopt. De toon is gezet en BAS 2 heeft laten zien wat het in zijn mars heeft. Deze lijn moet doorgetrokken worden naar VVOP 4. Een lastige uitwedstrijd, maar de mannen zullen er weer voor gaan om hetzelfde veldspel op de mat te leggen.

BAS 2 - ZEEWOLDE 3: 8 - 0 (4 - 0)

1' doelpunt 1 - 0  Rutger Oomen (Sven Geling)
22' doelpunt 2 - 0  Sven Geling (Sander Westdijk)
41' doelpunt 3 - 0  Kay-Marnix Oomen (-)
44' doelpunt 4 - 0  Bas Suidgeest (Kay-Marnix Oomen)

50' doelpunt 5 - 0  Jeroen Tolhoek (Rutger Oomen)
58' doelpunt 6 - 0  Cor van Woerkom (-)
80' doelpunt 7 - 0  Kay-Marnix Oomen (Sven Geling)
84' doelpunt 8 - 0  Sven Geling (-)