Na met vele BAS leden vorig weekend een prachtig jubileum BAS 50 jaar gevierd te hebben.
Was het dit weekend gewoon weer een voetbalprogramma op “de Schelp”.
De dinsdag en donderdag training lieten al zien dat de boel weer even op scherp gezet moest worden. Ook leider Jack draaide overuren om een juiste vervanger te vinden voor onze grensrechter Marcel, die van een weekendje Engeland aan het genieten was.
Dit laatste werd overigens perfect door Bert Keek en Jan Overeem ingevuld.
Nunspeet was namelijk afgelopen zaterdag de rivaal van BAS2.
Voorafgaand aan deze wedstrijd weer een hele puzzel om de juiste spelers op het wedstrijdformulier te krijgen. De concurrentie is groot en zolang deze gezond blijft, is het mooi om de selectie van BAS2 leiding te geven. Dit alles op een klein haarscheurtje na, maar ook hier een taak voor de staf van BAS2.

In de wedstrijdbespreking werd er even gememoreerd aan de wedstrijdverslagen van Nunspeet. Ook aanvoerder Iven had zijn huiswerk gedaan en gaf enkele tips vanuit deze verslagen. Maar we zouden ons eigen spel spelen was het devies. Controle over het veldspel en wat minder gretig. De gehaastheid had BAS2 de afgelopen twee wedstrijden twee slechte eerste helften gebracht.
Om 12.00 uur werd er afgetrapt op veld 2 onder leiding van dhr. Tichelhoven. De boodschap was duidelijk, want er werd de eerste helft goed combinatiespel ten toon gespreid. Weliswaar onder een te laag bal tempo, maar het begin was er. En het duurde dan ook maar 5 minuten toen Iven gelanceerd werd door een lange bal van Remon, maar deze 1 op 1 situatie werd niet beloond. In de 12e min. was het wel raak. Door een goede assist van Jeroen, hoefde Sven de bal er alleen maar in te schuiven. 1-0.
Het werd Nunspeet niet makkelijk gemaakt om onder de druk uit te komen. Het was dan ook de altijd scorende Jorrit die middels een droge schuiver de keeper van Nunspeet het nakijken liet. Misschien hadden we deze middag de Nunspeter goalie vaker op de proef moeten nemen om de marge te vergroten. Zonder al teveel moeite dus 2-0 op het scorebord.
Er sloop wat gemak in de ploeg van BAS wat niet altijd even slim gecorrigeerd werd. En je weet dat er dan kaarten kunnen gaan vallen. De irritatie nam toe bij beide ploegen, wat wellicht te maken had met de vreemde beslissingen van de scheidsrechter. Dit laatste luidde de 3-0 in voor BAS2. Er werd namelijk een overtreding begaan, maar Sven buffelde door en liet vervolgens Iven scoren. Met deze stand werd de thee opgezocht.
In de rust een tevreden trainer die vond dat er goed gevoetbald werd. We hadden immers nog niet zo’n eerste helft gespeeld dit seizoen. Maar wel met de kanttekening dat we ons niet uit het veld zouden moeten slaan door op de scheidsrechter te ageren.
Nadat dhr. Tichelhoven voor de tweede helft had gefloten waren alle afspraken van in de rust overboord. Zou het komen dat er maar vijf á zes man werkelijk gehoord had wat er besproken was ? Een tweede helft die er qua stand niet veel meer toe deed. Maar de uitspraak “Voetbal is Oorlog” voerde jammer genoeg de boventoon. Een scheidsrechter die het allemaal niet meer kon volgen. Spelers van zowel BAS als Nunspeet die meer bezig waren met het schoppen en slaan naar elkaar, dan om aan voetbal te denken. En last but not least was er aan Nunspeter zijde ook nog een grensrechter die niet meer tot bedaren was te brengen.
En allemaal omdat er een rode kaart gegeven werd aan Nunspeet terwijl hier BAS wellicht ook voor in aanmerking kwam.
Enige lichtpuntje aan BAS zijde in de tweede helft was de fraaie kopbal van Bas op de lat en de uiteindelijke eindstand van 4-0.
Wat overigens een eigen doelpunt was door een goede actie van Jeroen.
Op de eerste helft na een wedstrijd om gauw te vergeten. En ons maar weer richten op de volgende thuiswedstrijd volgende week tegen Zeewolde.

Peter Claassen

Iven van Velde

Jorrit Doorman

Sven Geling

BAS 2 - NUNSPEET 4: 4 - 0

12' doelpunt 1 - 0  Sven Geling (Jeroen Tolhoek)
22' doelpunt 2 - 0  Jorrit Doorman (-)
28' doelpunt 3 - 0  Iven van Velde (-)