ÉÉN WEDSTRIJD, TWEE HELFTEN, TWEE GEZICHTEN.

Er was nog niks definitief in de 3e klasse D.
En dus moest BAS2 gewoon drie punten meenemen vanuit de uitwedstrijd in Hierden.
Hierden was dus afgelopen zaterdagmiddag de tegenstander van BAS2.
Daar waar BAS2 in de thuiswedstrijd nog met 8-0 zegevierde. Had het nu de grootste moeite om uiteindelijk de 3-4 overwinning over de streep te trekken.

Om 14.30 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven de door de leidsman uit Dronten.
Het mag gezegd worden dat deze scheidsrechter een groot compliment verdiend. Je zult er je vrije zaterdagmiddag voor opofferen om tegen het gejammer van de Hierdenaren te moeten luisteren. Er waren weinig beslissingen die in de ogen van de ploeg uit Hierden correct waren. Maar de scheidsrechter werd er niet koud of warm van en dus floot een prima wedstrijd.
Wellicht dat de irritatie ermee te maken had, dat de ploeg uit Biddinghuizen in het eerste kwartier al met 0-3 voorstond. BAS2 legde een prima potje voetbal op een slecht onderhouden grasmat. Het was eerst v.Woerkom die na een goede combinatie de 0-1 binnenschoot. En even later was het M.Westerhof die wederom door een goed uitgespeelde aanval de 0-2 binnentikte.
BAS2 was heer en meester in Hierden. Zo overtuigend dat de goalie van Hierden de bal over een polletje zag hobbelen, zo het doel in. Dit door een terugspeelbal van zijn verdediging.
Dat het af en toe flitsend was, kwam vooral door de inbreng van K.M.Oomen. Sommige acties waren onnavolgbaar en veelal met genoeg rendement. Dat we daarom met 0-3 de thee opzochten, was omdat we ons zelf te kort deden.
In de rust mochten M.Westerhof en Tolhoek in de kleedkamer achterblijven en werden vervangen door v.Velde en “good old” Christiaanse.
Het spelsysteem van 1-4-3-3 werd over de kopgegooid en moest plaatsmaken voor 1-4-4-2. Het snelle tandem moest voorin voor de doelpunten gaan zorgen. Na negen minuten in de tweede helft wierp dit zijn vruchten af. K.M.Oomen solleerde de 0-4 binnen.
Vanaf dat moment was het gedaan met BAS2. Het vertoonde veldspel was geen schim meer van de eerste helft. Het was Hierden die vol gas ten aanval trok en in rap tempo de marge terugbracht naar één goal. Met als eindstand een 3-4 dus.
Als het dan voetballend niet wil, moet je arbeid verrichten, om dit te compenseren. Invaller Christiaanse was één van de weinige die dit wel begreep. Dat het contrast zo groot kan zijn. Terwijl trainer Claassen in de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd het aspect “gemotiveerd om arbeid te leveren” als één van de weinige puntjes aangestipt had.
Maar uiteindelijk het belangrijkste, driepunten in de pocket, chapeau voor de 1e helft en de rest maar snel vergeten.

Volgende week wacht ons het thuisduel tegen Stroe.
Een wedstrijd die de nacompetitie verder inluidt, want DVS’33 uit Ermelo heeft de kurken van de champagne flessen doen knallen.
Gefeliciteerd met het kampioenschap namens BAS2.

Peter Claassen

Kay-Marnix Oomen

Marco Westerhof

Cor van Woerkom

HIERDEN 3 - BAS 2: 3 - 4 (0 - 3)

3' doelpunt 0 - 1  Cor van Woerkom (Marco Westerhof)
6' doelpunt 0 - 2  Marco Westerhof (Jeroen Tolhoek)
15' doelpunt 0 - 3

54' doelpunt 0 - 4  Kay-Marnix Oomen (-)