11-4-2015, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS2 IN MINEUR.

Dit weekend stond de streekderby tussen BAS en Swift’64 op het programma.
Een wedstrijd die dus meer beladen zou moeten zijn, als alle andere wedstrijden.
Ware het niet dat je daar twee ploegen voor nodig hebt. Want de mannen uit Swifterbant gaven meer lading aan de wedstrijd dan de Biddinghuizenaren. En dus droop BAS2 teleurgesteld van het veld na de verloren 1-2 eindstand.

Heel de week stond de telefoon roodgloeiend. Interim hoofdcoach Wout Sleurink van BAS1 en hoofdcoach van BAS2, Peter Claassen, wilde voor beiden teams de aantallen voor hun thuiswedstrijd op orde hebben. Door het vele blessureleed van BAS1 zou het gebruikelijk moeten zijn, dat de aanvulling van BAS2 komt. Maar een ieder bedankte voor de eer. De mannen van Claassen willen nog steeds kampioen worden en dit met elkaar behalen.
Om wederom de achtervolging op DVS’33 te behouden, moest de streekderby tegen Swift’64 drie punten opleveren.
Vanaf minuut één werd er dan ook voortvarend richting het doelgebied van Swift’64 gevoetbald. BAS kwam dan ook alweer snel op voorsprong. In de tiende minuut was het Doorman, die doormiddel van wat kap en draaiwerk de bal middels een puntertje het doel in werkte. Qua schoonheid voor iemand met zo’n traptechniek zou de uitvoering een nul opleveren. Maar hij telde en dus van ondergeschikt belang. Het verdere verloop van de eerste helft leverde een beter veldspel op voor BAS2. Maar het ging allemaal te gehaast, te weinig gedachte en dus ongecontroleerd. Iets wat op de training wel lukt, was nu aan weinige besteed. Met een 1-0 voorsprong werd de thee opgezocht, waar een ontevreden Claassen zijn gal kon spugen. Het waren de stylisten uit Biddinghuizen tegen de vechtersbazen uit Swifterbant. Alleen aanvoerder v.Velde scoorde een dikke voldoende als het om vechtlust ging.
Na de rust mocht v.Someren in de kleedkamer achterblijven en kon Timmerman voor meer rust en voetballende vermogen zorgen van achteruit. Het was Swift’64 die het beste rendeerde in de streekderby. Onder aanvoering van v.Rijbroek, die zijn mannen gekscherend opporde, sloegen erbij een aantal van Swift’64 zijde de stoppen door. Maar BAS2 was onder de indruk en verloor zodoende ieder duel.
Ondanks de wissels Ceelen en B.Westerhof , die voor nieuw elan moesten zorgen kwam BAS2 er niet aan te pas. Met de mouwen omhoog ging Swift’64 op zoek naar de gelijkmaker en uiteindelijk na negentig minuten ook nog met de overwinning van 1-2 aan de haal.
Na het eindsignaal kwam pas het besef binnen bij BAS2 dat het kampioenschap zo goed als voorbij is. Na afloop kon je een speld horen vallen in kleedkamer 7. Een gewaarwording die we dit seizoen nog niet veel meegemaakt hadden. Er wacht de BAS2 equipe nog drie competitiewedstrijden, en dit met een achterstand van zeven punten.
Volgende week mogen we op bezoek in Hierden.

Peter Claassen

Doelpuntenmakers BAS:

Jorrit Doorman
1x

BAS 2 - SWIFT '64 2: 1 - 2 (1 - 0)

7' doelpunt 1 - 0  Jorrit Doorman (-)