22-3-2014, 15:00 uur
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

Elspeet uit 22 maart

Zaterdag 22 maart stond de uitwedstrijd tegen Elspeet3 op het programma, bij winst zou BAS2 nog kans maken op een mogelijke periode.
Voetballend was BAS2 de hele wedstrijd de betere ploeg, er werd met inzet gespeeld en ook het veldspel was beter dan dat van Elspeet. Elspeet bleef wel gevaarlijk, zij hanteerde vaak de lange bal op een grote balvaste spits die dan zijn medespelers probeerde te bedienen, uiteindelijk was Marco v. S degene die deze spits uit de wedstrijd speelde.
In de 35e min kwam BAS2 op voorsprong Marco v S kopte een hoge bal van Elspeet (rond de middellijn) geplaatst weg waardoor Freddy 1 op 1 kwam met de keeper, Freddy ronde bekwaam af, 0-1.
In de 2e helft begon BAS2 op de ingezette lijn van de 1e helft wat resulteerde in een paar kleine kansjes, echter in de 56e min, werd door Elspeet vanaf links een corner genomen deze werd door Elspeet na een flinke duw bij de 2e paal ingekopt, de scheidsrechter zag er echter geen overtreding in en keurde de goal goed, 1-1. Dit zelfde gebeurde in de 60e min. een voorzet vanaf links werd na het nodige duw en trekwerk van Elspeet wederom in het goal gewerkt, zo stond tegen de verhouding in de 2-1 op het bord. BAS2 was even van slag en Elspeet maakte zelfs de 3-1 maar deze goal werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Na dit moment herpakt BAS2 zich en werd voetballend weer de betere ploeg. In de 70e min. draait Marco W na een ingooi weg (in het strafschopgebied) bij zijn tegenstander, deze wil de boel nog corrigeren maar deed dit met de hand, de strafschop dit toegekend werd, werd door Marco W koel benut, 2-2.
BAS2 bleef voor de overwinning gaan en na een overtreding op de opkomende Rolf (85e min), werd de vrije trap door Remon fraai genomen, de Keeper van Elspeet kon er helaas nog een hand tegen aan krijgen maar de bal die terug in het veld kwam werd door Theo snoeihard ingeschoten en zo stond de 2-3 op het scorebord.
De laatste minuten was het billen knijpen, Elspeet zette alles op alles op minimaal nog gelijk te spelen, door Elspeet werd doorlopend de bal hoog voor het doel voor gegeven, maar onze stand in Keeper Boy Bies liet zien dat hij het keepen nog niet verleerd is en redde een paar keer knap op schoten en kopballen van Elspeet. Na 5 minuten blessuretijd floot de scheidsrecher af en kon BAS2 (opgelucht) de 3 punten mee naar huis nemen