BAS 2 2 - 2  ESC 3
8-2-2014, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

ESC3 thuis

Op het programma stond de wedstrijd tegen ESC3, de uitwedstrijd had al laten zien dat dit een goede en lastige tegenstander is (die de 1e wedstrijd ook verdiend had gewonnen).
Door personele problemen bij BAS1 en BAS2 (blessures, bedrijfsuitjes en wintersport) traden good old Gerjan W en dito Henk Christaanse in het veld.
Om 12 uur de aftrap en BAS2 zat vanaf het begin goed in de wedstrijd, aan ESC werd weinig ruimte gegeven om hun spelletje te spelen, dit resulteerde na 25 minuten tot een 2-0 versprong;
In de 5e min had Rolf al fraai een voorzet van Iven binnen gekopt en na 25 min volleerde Gerjan W een mooie voorzet van Tom binnen.
Na 25 minuten kwam ESC beter in de wedstrijd en BAS2 liep daarna achter ESC aan.
Vlak na de rust (48e min) een overduidelijke handsbal van een ESC speler, de scheidsrechter floot niet en ESC profiteerde maximaal en maakte de 2-1. In de 57e min een redelijk ongevaarlijke voorzet van ESC, deze wordt echter door een verdediger van BAS slecht verwerkt, buitenkansje voor de ESC spits en dus de 2-2.
Gaandeweg de 2e helft nam BAS weer meer initiatief, het speelveld werd groter en zowel ESC als BAS had de kans om te scoren.
De conditie van BAS2 was beter dan dat van ESC (plus een zwaar speelveld) dit leidde er toe dat BAS in de laatste 10 minuten kansen kreeg om de wedstrijd binnen te slepen, de grootste kans 30 seconden voor tijd. Helaas een score zat er niet in.

Door een paar verrassende uitslagen zakt BAS2 een paar plaatsen om de ranglijst (Hulshorst wint met 1-0 van Elspeet en DSV wint met 6-3 van Zw. Boys). Hulshorst, Elspeet en DSV staan nog om het programma. Willen wij mee blijven doen dan moeten deze wedstrijden gewonnen worden.