7-12-2013, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

aanhaken of afhaken (thuis tegen Zwolse Boys2)

De wedstrijd van zaterdag 7 dec. Tegen Zwolse Boys2.
Voor de wedstrijd was de conclusie dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om kans te houden op de periodetitel of zelfs een kampioenschap, bij verlies haakt BAS2 af (het gaat met Zwolse Boys zou dan 11 punten worden). De boodschap is goed begrepen vanaf de 1e minuut werd er volop strijd geleverd, BAS2 en Zwolse Boys hielden elkaar goed in evenwicht en grote uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. Zwolse Boys combineerde wel beter maar BAS2 werkte hard en bij balverlies werd er alles aan gedaan om de bal weer snel te veroveren. Vlak voor rust komt BAS2 op een voorsprong door een benutte penalty van Marco W. en gelijk naar rust (waar wij vaak een tegen goal incasseren) wordt door Jeroen de 2-0 binnen gewerkt. BAS2 leek de wedstrijd onder controle te hebben maar door 2 x geel van Jorrit (dus Rood) in de 62e minuut kwam het geloof bij Zwolse Boys terug en het laatste half uur moest BAS2 zich met 10 man staande zien te houden, met de nodige inzet en soms wat geluk en een prima keepende good old Jaco Schaap wist BAS de eindstreep te halen en kon BAS2 de winst 2-1 optekenen (Zwolse Boys scoorde nog in de 80e min).
Een super resultaat en gezien de manier waarop BAS2 gevoetbald heeft in mijn beleving toch een terechte overwinning.

In het kort:
Een gelijk opgaande wedstrijd, met wat kleine kansjes over en weer”
35e min: Jeroen wordt na een combinatie met Theo ten val gebracht in de 16 meter, iedereen dat strafschop, De scheids dacht er helaas anders over;
43e min: Jorrit wordt ten val gebracht in de 16 meter, Jeroen tikt de bal nog wel binnen maar de scheidsrechter had al gefloten, dus een strafschop. Marco W benut deze feilloos, 1-0
2e helft:
46e min: een onderschepping van een aanval van Zwolse Boys door Cor, Cor bedient Jorrit in de diepte, na een actie van Jorrit op de achterlijn de voorzet die door Jeroen simpel wordt binnen gewerkt, 2-0.
62e min: Jorrit wordt door een steekbal de 16 meter in gestuurd, Jorrit krijgt een licht duwtje en gaat liggen, de Scheids trekt geel voor een schwalbe, Jorrit blijft mekkeren en noemt de Scheids pannenkoek, die vindt dit voldoende voor geel, dus de 2e gele en daarom Rood en BAS2 verder met 10 man.
80e min: Zwolse Boys komt terug tot 2-1 na een lange aanval en uiteindelijk een lucky shot wat in de linker hoek verdwijnt.
De laatste 10 min en de 6 minuten blessuretijd is BAS met strijdlust goed door gekomen en werd de wint binnen gesleept.

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop en met dit resultaat in de zak en met de beleving waarmee gespeeld is na de winterstop deze lijn door trekken en wie weet wat er nog mogelijk is op de ranglijst.