9-11-2013, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

DSV3

Zaterdag 9-november de wedstrijd tegen DSV3 op het programma.
Voor de wedstrijd de conclusie getrokken dat de voorgaande 2 wedstrijden onder ons niveau gespeeld zijn en dat voor een goed resultaat tegen DSV3 (3e op de ranglijst) uit een ander vaatje getapt moest worden. Vanaf het 1e fluit signaal bleek dat BAS2 er zin in had, er werd vol overgave en goed gevoetbald. Het zat deze keer ook mee, de eerste beste kans werd dit keer wel verzilverd waar in voorgaande wedstrijden de 1e kansen nog weleens gemist werden.
De 1e helft was volledig voor BAS2, er werd goed en met overtuiging gevoetbald en DSV3 kwam er niet aan te pas. Zo werd de ruststand van 4-0 op het bord gezet. De 2e helft had een ander beeld, DSV3 had in de rust de nodige omzettingen gedaan en zij kwamen gebrand uit de kleedkamer, DSV probeerde BAS onder druk te zetten, dit lukte hun aardig. Waar BAS2 er in de 1e helft er makkelijk voetballend uit kwam werd dit door DSV in de 2e helft een stuk moeilijker gemaakt. Waar in de 1e helft het middenveld en de voorhoede zich kon laten gelden kon de achterhoede de 2e helft laten zien wat zij konden. Ondanks de druk van DSV bleef BAS2 in de 2e helft overeind en uiteindelijk kon BAS2 drie punten bij schrijven, na een 5-2 eindstand:
De hoogte punten op een rijtje:
3e min: Jeroen Boshuizen (die na een lange blessure zijn eerste speel minuten weer maakte) zet de aanval op, zijn pass bereikt Jeroen T, JT speelt zijn man uit en zijn voorzet werd door Freddy keurig binnen gewerkt, 1-0
6e min: Marco W krijgt de bal, hij ziet Freddy de loopactie maken, de pass van Marco W is op maat en wordt door Freddy keurig afgerond, 2-0
13e min een aanval van DSV wordt onderschept, via een snelle counter door Jeroen B wordt wederom Freddy bereikt, Freddy maakt de 3-0.
44e min; Marco W komt na stoorwerk van BAS2 in balbezit, Marco speelt zich vrij en vanaf een meter of 18 rond hij met links af, 4-0
2e Helft:
50e min na een vrije trap van DSV legt de scheidrechter (die overigens verder goed floot) tot ieders zijn verbazing de bal op de penalty stip, er zou geduwd en getrokken zijn. DSV liet dit buitenkansje niet glippen en maakte de 4-1.
83e min; op links wordt er door BAS balverlies geleden, hierna werd Marco v S (voor het eerst deze wedstrijd uit gespeeld), de voorzet wordt binnen gekopt, Kevin kansloos dus 4-2.
85e min: DSV wil uitverdedigen via de keeper, Freddy jaagt door op de keeper, de keeper schrikt hier blijkbaar zo van dat hij de bal bij Freddy inlevert. Freddy laat zich dit buitenkansje niet ontnemen en maakt de 5-2 en gooit hiermee de wedstrijd op slot.
Prima uitslag na een prima wedstrijd, de 1e helft liet BAS2 zien dat zij goed kunnen voetballen en de 2e helft heeft BAS2 laten zien dat zij ook voor elkaar kunnen werken en kunnen strijden. Volgende week HTC op het programma (aanvang 12.30 uur).