Berkum 4 6 - 1  BAS 2
2-11-2013, 13:00 uur
De Vegtlust, Boerendanserdijk 53-55 Zwolle

Berkum 4

Zaterdag 2 nov. de wedstrijd tegen Berkum 4. De bedoeling was dat er een beter resultaat gehaald zou worden als de vorige week.
In de 10e minuut kwamen wij echter achter door een aanval van Berkum over rechts, het schot werd nog door Ricus gestopt maar de rebound was voor een speler van Berkum die de 1-0 binnen werkte.
In de 22e min werd een onnodige overtreding op links bestraft met een vrije trap, de vrije trap werkt door een Berkum speler binnen gekopt. De eerste helft deden wij voetballend zeker niet voor Berkum onder, dit resulteerde in de 27e min. tot de 2-1 (een voorzet van Bas werd door Jeroen goed verwerkt en afgerond. Na de 2-1 kregen wij nog een paar opgelegde kansen (Marco en Jorrit) vanuit voorzetten van rechts (Theo), echter deze werden net niet benut.
In de rust was de conclusie dat er van Berkum niet verloren hoefde te worden, de praktijk van de 2e helft pakte echter heel anders uit.
Berkum speelde het spelletje slim, voetbalde aardig en provoceerde en counterde er flink op los. BAS kwam niet meer aan het voetballen toe, duels werden verloren, onnodig balverlies enz. Dit leidde er toe dat Berkum uiteindelijk uitliep naar een 6-1 overwinning.