10-11-2012, 15:00 uur
De Ebbenhorst , Nachtegaalsteeg 1 Nijkerk GLD

Cyclus BAS 2 blijft in stand

Telkens speelt BAS 2 een winnende wedstrijd na 2 verliespartijen

13 uur vertrok BAS 2 naar Sparta Nijkerk om daar de wedstrijd tegen SP4 om 15 uur te spelen.
Vroeg aangekomen dus tijd genoeg voor rustig om te kleden en voor een uitgebreide warming-up.

Na de aftrap bleek BAS de betere ploeg te hebben, al werd er niet goed gevoetbald, de bal werd vaak te lang aan de voet gehouden en de beide halfspelers werden nauwelijks in de diepte bediend, terwijl daar de ruimte lag en de beide backs van SN niet de snelste waren.
Na een half uurtje spelen werd het toch 0-1, Jeroen werd de diepte ingestuurd en naar een flinke sprint wist hij het net te vinden.

Vlak voor de rust kwamen wij goed weg naar een paar corners werd telkens de inzet van SN met inzet en geluk op tijd gekeerd. De 2e helft begon met een tegenvaller, SN kwam de kleedkamer gemotiveerd uit en begon te drukken, BAS liet zich te ver terug zakken en na een minuut of 5 kreeg de voorhoede speler van SN in de 16 meter alle gelegenheid om aan te nemen, te draaien en de bal in de verre hoek te schieten (Ricus kansloos), daarna kwam BAS zelf weer beter in de wedstrijd en na goed door zetten van Jelle, die de bal op maat gaf aan Jeroen stond het na 15 min 1-2

In de 20e min werd Jeroen weg gestuurd en op snelheid liep hij de verdediging stuk, zijn voorzet werd door Marco op een sublieme wijze over de keeper gelobd 1-3.
In plaats van door te drukken liet BAS zich toch weer terug dringen wat een aantal hachelijke situaties voor Ricus opleverde. Maar hij liet zich niet van de wijs brengen en zorgde door goed keeperswerk en een beetje geluk dat SN niet meer scoorde.

Aan de opdracht was voldaan (de 3 punten werden mee naar huis genomen), aan inzet heeft het niet ontbroken maar voetballend wat het niet altijd even sterk, slechte passes, veel lopen met de bal, niet de ruimtes benutten en in kansrijke situaties te veel voor eigen succes