De Schelp, Biddinghuizen

Hard werken, afgekeurde goal en geen punten

Dat was in een notendop de wedstrijd van BAS 2 afgelopen zaterdag.
In een weer anders geformuleerde opstelling trok BAS 2 ten strijde tegen 1 van de koplopers. Vorige week kansloos tegen de andere koploper Horst maar vandaag wilde BAS 2 laten zien dat dat een incident was.

Al in de eerste minuten voerde BAS de druk op en liet geen opbouw toe bij OWIOS. De gasten uit Oldebroek stonden dan miss ook wat onwennig in het veld... Mart Sweep kon in de 2e minuut bijna al de 1-0 in de touwen schieten maar helaas ging zijn schot er niet in. Was dit dan de opmaat van de wedstrijd?
Bas verzette vele meters en corrigeerde zichzelf steeds maar gedurende de eerste helft sloop OWIOS wel uit haar schulp en met een mooie diagonaal met curve in de verre hoek stond BAS 2 toch op achterstand.

De 2e helft ging BAS 2 door waar ze mee bezig waren en de concentratie was er nog steeds. Met wissels op het middenveld kwamen er 2 verse mannen bij om de druk op de ketel te houden. Marco schoof nog door naar de spits en invaller Iven op het cetntrale deel. Hiermee werd BAS meteen wat gevaarlijker voor de goal of richting de goal. In een strak opgezette aanval trok Jeroen prima voor en de ingelopen Cor van Woerkom schoot dan toch de gelijkmaker in de touwen. De grensrechter van OWIOS wilde echter de volle buit mee terug naar Oldebroek en besloot toch maar voor buitenspel te vlaggen. De scheidsrechter honoreerde het signaal en pakte hiermee Cor en zijn team de gelijkmaker af. Dat is de laatste minuut de tweede van OWIOS er ook nog inging was voor de statistieken. Heel vervelend was de grijns van de ass. scheidsrechter achteraf want die gaf ook nog eens toe dat het geen buitenspel was van Cor maar dat ze hiermee de drie puntjes veilig hadden gesteld.

Zuur maar waar... BAS 2 liet zich van haar goede kant zien wat deze week geen punten oplevert. Met dezelfde beleving en overtuiging kan dat de komende periode goed van pas komen

Speler van de wedstrijd: Cor van Woerkom