BAS 2 4 - 2  ASV Dronten 3
13-10-2012
De Schelp, Biddinghuizen

Op wilskracht en overtuiging 3 punten erbij

De les van Elspeet was klaarblijkelijk de afgelopen week weggespoeld want vandaag stond er een heel ander BAS 2 op het veld. De tactiek werd toch weer wat aangepast en dat betaalde zich prima uit. Aan de hand van doelpuntenmachine Freddy Doppenberg en uitstekend keeperswerk van Kevin Klein-Schaarsberg trok BAS 2 de overwinning over de streep.

Het begin van de wedstrijd was voor ASVDronten met een bekende in de achterhoede. Gerben Schalen wie vorig jaar nog aktief was in BAS 1 was 1 van de spelers van ASVDronten dat zichzelf asvdriemtiem noemt...
ASVDronten kwam dan ook op een 1-0 voorsprong maar een crossbal van Theo op Jelle die goed doorzette naar de achterlijn gaf Freddy dat kleine kansje dat hij nodig had 1-1
BAS 2 tapte daarna uit een heel ander vaatje en begon de jacht op het tweede doelpunt. Goed gebruik makend van de geboden ruimte met op name de linkerkant gaf vlak voor rust de voorsprong. Tim Breg verstuurde een slim passje naar Jelle Oosterkamp en zijn goede voorzet duwde Freddy wederom binnen. BAS 2 kon gaan rusten met 2-1. Remon was vlak daarvoor het op het veld licht geblesseerd geraakt en vervangen door Rolf de Jong.

In de rust werd door de leiding nog wel aangegeven dat het feestje zeker nog niet gevierd mocht gaan worden. Nog meer druk op ASVDronten en een marge nemen en de begeleiding nog maar een keer een klein dansje laten maken in de dug-out.

De 2e helft probeerde ASVdronten het wel maar vond vaak Kevin als sta in de weg en BAS loerde op haar kansjes... Ineens was daar Cor van Woerkom die doorbrak door het centrum, de keeper omspeelde en op het doel schoot. Een handsbal als laatste redmiddel betekende een penalty voor BAS 2 die Tolhoek onberispelijkd binnenknalde. Nog gaf ASVDronten niet op en het kwam aan op conditie en wilskracht... De ingevallen Wouter Foppen die de moegestreden Tolhoek kwam vervangen deed nog maar eens waar hij goed in is...ingespeeld worden en terugleggen op van Velde die in 1 x Doppenberg vrijspeelde. Freddy tekende voor zijn derde en de wedstrijd was gespeeld. 3 mooie punten erbij, volgende week geen programma dus hier kunnen we wat langer van genieten