Competitiewedstrijd
22-9-2012
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 haalt weer 3 punten

Het was de wedstrijd van kleine aanpassingen in de tactiek. Iets meer zekerheid ingebouwd en dat betaalde zich uiteindelijk uit in 3 verdiende punten. VVOP ging met lege handen naar huis. Met de jarige Jeroen Tolhoek had BAS vandaag goud in handen. Hij gaf zichzelf en de ploeg 3 doelpunten waardoor het feestje van start kon gaan.

Het was toch eventjes zoeken voor BAS 2 want het doorschuiven lukte nog niet erg goed in de beginfase. VVOP kon op zoek naar openingen zonder echter echt gevaarlijk te worden.
Uit een hele mooie combinatie wist Marco Westerhof het balletje op Jeroen mee te geven die lelijk het net achter de doelman van VVOP raakte en BAS stond voor met 1-0
VVOP liet echter niet zomaar alles gebeuren en zag een goal afgekeurd worden door terecht buitenspel maar eventjes later stond BAS 2 toch wat apatisch toe te kijken hoe de gelijkmaker werd gescoord. Via een vrije trap van Marco Westerhof kon BAS toch vrij snel weer gaan verder bouwen met een voorsprong maar doordrukken deed het niet. Een slordige fase gaf VVOP de kans om weer gelijk te komen.

Omzettingen in de rust werden duidelijk

De rust werd aangegrepen om de orde binnen het veld te herstellen, de eerste helft was toch tactisch nog onduidelijk. Trainer Stegeman bromde nog wat door in de rust want op dat moment was voor hem duidelijk dat er op dezelfde manier als de afgelopen 2 weken de wedstrijd weg werd gegeven. De 2 wissels pakten deze week prima uit en BAS herstelde het veldoverwicht en door 2 snelle doelpunten van de jarige job was er een marge ingebouwd die niet meer weggegeven werd. Vrij makkelijk werd het eindsignaal gehaald en konden de drie puntjes weer in de tas. Aan BAS 2 de taak om volgende week de draad van de 2e helft thuis tegen NSC weer op te pakken….