15-10-2011, 12:00 uur
Sportpark Westbroek, Sportlaan 2 Ommen

OZC pakt periode titel

OZC 2 - BAS 2 (2 - 0) 15-10-2011
Een mooie zonnige zaterdag in oktober. Voor het 2de staat vandaag een thuiswedstrijd op het programma tegen BAS 2 uit Biddinghuizen. Deze heren, die naar verluid allemaal een jaarkaart hebben bij Walibi World, en dus lieftallig de WallibiBoys worden genoemd namen voor de wedstrijd de 7de plek in op de ranglijst.

Toen de spelers van OZC2 allemaal keurig om 10.45u aankwamen in de Commissiekamer, stonden de volgende 13 namen op papier.
Ekkel (Aangezien zowel Haas, als Mike een weekendje weg waren)
Paultje, Robert ©, Holly & Michel
Takkie, Nick & Bultje
Nicky, Biggie & Bram

Wissels: Kay & Veertje, even later kwam Simon daar nog bij als 14de man voor eventuele noodgevallen.

Tijdens de wedstrijdbespreking van Pascal, sprak hij een aantal spelers nog even apart toe. Zo zou het namelijk zeer jammer zijn voor de Gebroeders van Rijn, als ze een weekendje weg met hun vrienden lieten schieten en dan niet van waarde zijn voor het team. Dat het voor Nick wel weer een keer tijd wordt dat hij scoort(Uit een vrije Trap). En dat Bultje en Holly toch wel een keer mogen scoren door middel van een kopbal uit een corner.

Na een goede warming-up begonnen we tegen 12u aan de wedstrijd tegen BAS.

De eerste paar minuten was van beide kanten even aftasten, maar naar mate de wedstrijd vorderde kreeg OZC steeds meer overwicht. Met goed combinatiespel werden de gebroeders van Rijn steeds bereikt en die werden dan ook zo nu en dan gevaarlijk. Na een kleine 10 minuten kreeg OZC de eerste echte kans van een wedstrijd. Na een goede actie van Bram, kwam de bal bij Nick Hekman terecht, en deze frommelde de bal, met dank aan zijn directe tegenstander achter de keeper. 1-0 OZC 2.

OZC bleef op de zelfde manier door voetballen, en dat resulteerde in een aantal redelijke aanvallen. Schotkansen kwamen er meestal niet, aangezien BAS dan al aan de noodrem had getrokken, en we dus een vrije trap rond de 16 mochten nemen. De aangewezen man daarvoor bij OZC2 is de nummer 10: Nick Hekman. De eerste vrije trap die hij schiet, wordt fantastisch gered door de keeper van Bas. De tweede schiet hij in de muur, en de derde gaat net langs de paal.

Een kleine 10 minuten voor rust, komt OZC2 dan op een zeer verdiende 2-0 voorsprong. Na wederom een zeer goede aanval van OZC over een aantal schijven schiet Biggie de bal goed binnen. De laatste 10 minuten van de eerste helft, wordt er nog zeer goed gevoetbald. Het 2de krijgt nog één kans, na een goede counter via Biggie komt Takkie alleen voor de keeper te staan. Deze schiet hem goed hard in, alleen red de keeper goed.

Ruststand 2-0.

De tweede helft was van een stuk lager niveau dan de eerste helft. Toch hield OZC het overwicht, en had BAS vrij weinig in te brengen. OZC kreeg ook deze helft weer 2 vrije trappen mee in de buurt van de vijandige 16 meter. De eerste poging van Nick ging netjes over het vangnet. Zijn 2de poging was een stuk beter, en ging via de paal en de keeper uiteindelijk net naast.

Een kleine 15 minuten voor het einde kwam BAS er zeer gevaarlijk uit, via een counter aan de rechter kant van het veld. Werd de bal goed voorgetrokken, de spits schoot goed in, maar Ekkel redde met een fantastische reflex.

In de laatste 10 minuten had OZC nog een aantal kleine kansjes om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Helaas werd het steeds niet goed uitgespeeld.

Uiteindelijk een zeer terechte 2-0 uitslag waarbij zeker vermeld mag worden, dat OZC2 de eerste helft zeer goed gevoetbald had, alleen het verschil met een te slordige 2de helft was uiteindelijk veel te groot.

Uiteindelijk kregen we na de wedstrijd te horen dat de wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van onze competitie, Dos’37 en Zwolsche Boys 0-0 was geworden. Hierdoor pakt OZC2 de eerste periode!