SVI 2 5 - 1 (2 - 0) BAS 2
1-10-2011
De Siggels, IJsselcentraleweg 9 Zwolle

SVI-2 verwelkomt driepunter

Vorige week werd al afscheid genomen van de hatelijke nul, door in Dalfsen met 2-2 gelijk te spelen tegen ASC. Vandaag op de Siggels werd de eerste overwinning gevierd. Tegen een pover BAS Biddinghuizen werd het maarliefst 5-1. Het werd deze middag al vrij snel duidelijk dat SVI een maatje te groot was voor een zeer ongeďnspireerd BAS. De polderbewoners leken veel meer last te hebben van de tropische hitte die nu al de hele zomer duurt. (…) Ook de scheidsrechter van dienst leek gehinderd door wat vroege zweetdruppels toen hij na 5 minuten een handsbal van een BAS verdediger bestrafte met een vrije trap. De speler stond ten tijde van dit misdrijf echter zeker een meter binnen de lijnen van de verboden zone, en dus had de bal op de stip gemoeten. Als we de uitslag bekijken zullen we de goede man maar vergeven voor deze miskleun. Na iets meer dan 10 minuten kwam SVI aan de leiding. Na voorbereidend werk van Bart Bus en een goed toegepaste voordeelregel scoorde Eimert beheerst. Een paar minuten later werd een strakke voorzet vanaf links ineens op de pantoffel genomen door Bart. De bal zeilde pardoes de bovenhoek in. Een beetje stoerdoenerij van Bart omdat opa en oma stonden te kijken. Door de hitte, de tussenstand en het gebrek aan echte tegenstand had SVI weinig moeite de 2-0 voorsprong vast te houden. Onder andere mogelijkheden voor Kavish en Matthijs hadden voor een hogere score kunnen zorgen. Een keepersaktie en een gevalletje ‘net over’ voorkwamen erger voor BAS. In de rust bleef Matthijs achter in de kleedkamer met een rugkwetsuur. Hij werd vervangen door Kevin. De 2e helft was amper 180 tellen begonnen toen Kavish met een bekeken schot van een meter of 20 voor 3-0 tekende. De wedstrijd was na 45 minuten eigenlijk al gespeeld, de 3-0 betekende de nekslag. De koppies bij de gasten uit Biddinghuizen gingen een beetje hangen en SVI maakte dankbaar gebruik van de situatie. Na het dramatische begin van deze competitie (1 punt uit 4 wedstrijden), was deze partij een uitstekende gelegenheid om vertrouwen te tanken. De 4-0 viel na een vlotte combinatie tussen Bart en Eimert waarna laatstgenoemde mocht scoren. Al snel na deze goal mocht ook Kavish zijn 2e doelpunt laten aantekenen en zorgde hiermee voor een prettige 5-0. Pas na een vol uur spelen kwam BAS tot een fatsoenlijke tegenaanval, het schot ging via de lat over het doel van Bas Reuvekamp. Met de ruime voorsprong geloofde SVI het wel en nam wat gas terug. Lex mocht nog invallen voor Sander, Roy kwam voor Bart. Hans Roman bekroonde nog bijna een goede wedstrijd met een doelpunt. Zijn afstandschot teisterde het ‘houtwerk’ maar werd niet gepromoveerd tot goal. Doordat SVI de voet van het gas haalde kwam BAS een beetje aan het voetballen en mocht zomaar tegenscoren. In de laatste minuten kwam SVI niet meer in de problemen. Aanvoerder Ernst van Dijk:”Deze wedstrijd was écht even nodig, we staan op een SVI-onwaardige plaats en nieuw puntverlies zou zeer vervelend zijn. De tegenstander werkte vandaag wel mee, dat moet ik wel toegeven, maar ik denk dat we nu op de goede weg zijn". Volgende week speelt het 2e een uitwedstrijd bij IJVV in IJsselmuiden.

Hans Roman (SVI)

Bas Suidgeest

SVI 2 - BAS 2: 5 - 1 (2 - 0)

12' doelpunt 1 - 0
19' doelpunt 2 - 0

46' doelpunt 3 - 0
53' doelpunt 4 - 0
56' doelpunt 5 - 0
83' doelpunt 5 - 1  Bas Suidgeest (Yusuf Erdem)