Hatto Heim 2 2 - 1 (0 - 1) BAS 2
2-10-2010
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

Hatto Heim 2 - BAS 2 2-1 (0-1)

BAS 2 in laatste seconden onderuit. In een fraaie wedstrijd verloor BAS toch nog. Het gehavende team was al snel verrassend op voorsprong gekomen. De gelijkmaker na de rust van Hatto Heim leek ook de eindstand te worden.

Door het wegvallen van Gerjan en Brahim had BAS al een aderlating gedaan. In de warming-up viel ook aanvoerder Marco nog af, waardoor Bas op zijn plaats kwam. Door een misverstand was Bas Westerhof er ook niet bij. Daarentegen speelde Ronald weer eens in 2 en was Jeroen naar het eerste. Corné kon weer minuten maken net als Rolf. Waarom zou het niet kunnen?

BAS liep vol vertrouwen het veld in en ging geweldig goed van start binnen 5 minuten waren er al minstens 3 grote kansen voor Corné, Ronald en Bas. Vrij snel viel dan toch de treffer. Corné was weggestuurd op rechts en bereikte de achterlijn, waar hij de bal keurig teruglegde op de afgehaakte Ronald. Hulsker legde de bal vakkundig binnen (0-1). Hatto Heim leek aangeslagen en BAS ging door. Er deden zich prima mogelijkheden voor op de 0-2 maar dat lukte niet. Rolf kreeg een geweldig bal aangespeeld door de kansrijke Gabi, maar de Jong was te haastig en teisterde slechts het struikgewas. Met direct spel in de diepte over de vleugels overklaste BAS Hatto Heim. Corné deed geweldig van zich spreken en ook Rolf bleef niet achter. Het spel liep enorm goed en Gabi verdeeld het spel superieur. Daarnaast zaten de vleugelverdedigers Martijn en Wouter er bovenop. We vonden vooral veel mogelijkheden over rechts. Natuurlijk deed Hatto Heim wel wat terug maar ze leken verbouwereerd of niet wakker. Aanvoerder Tim won nagenoeg elk duel. Het probleem zat hem een beetje aan onze rechter verdedigingskant waar af en toe 3 spelers opdoken.

Ze kwamen tot 2 keer toe alleen voor de keeper maar Kees was niet te passeren. Na een half uur ontstond een geweldige kans voor Ronald maar in het nauw gedreven schoot hij keihard tegen de keeper op.
Uit een corner kon Tim de bal net niet voldoende raken om te scoren. Na een half uur kwam Hatto Heim er wat beter in. Kennelijk moest BAS wat gas terug nemen. De geel-blauwen kregen wat corners, die Kees weg bokste en en paar schoten van veraf leverde ook geen probleem op voor Lozekoot. Hatto zette nog eens aan, maar voor de rust kwamen ze niet meer aan scoren toe.

Na de rust nam Hatto Heim meteen het initiatief. Jelle hield het team coachend overeind en moest zelf al meteen zwaar aan de bak. De verdedigers stonden goed al had Wouter veel last van zijn tegenstander. Veel ballen werden echter onderschept door Foppen. Vooralsnog kwam er geen ruimte achter onze verdediging. Kees werd echter wel meer gevraagd. Het spel speelde zich net als in de eerste helft veel af op het middenveld. De diepte werd minder. Maar juist op die momenten dat het wel het geval was zat de omschakeling in de weg. Na 12 minuten viel ook zo de 1-1. Raymond verdedigde niet mee na een slechte passing, onderschepping lukte net niet en zo werd het toch 1-1. BAS was er niet van onder de indruk en kreeg zelfs meer vat op het spel. Er deden zich zelfs aardig wat kansen voor die niks opleverden. Een tweetal scrimmages overleefde Hatto Heim en uit een corner kopte Bas op de lat. Uit de daaropvolgende nieuwe scrimmage opnieuw geen goal. Het spel werd bij vlagen wat grimmiger, maar de uitstekende scheidsrechter Arrindell uit den Ham hield het prima in de hand. Het beste was er bij BAS een beetje af. Thijs Vroegindeweij was erin gekomen voor Raymond. Hatto Heim berustte niet in de 1-1 en wilde meer. Aangemoedigd door hun fanatieke aanhang bestookte ze steeds feller de achterhoede. Het middenveld kon geen druk meer zetten en verdedigde teveel achteruit. BAS kreeg de bal niet meer weg en bezweek nagenoeg onder de druk. Zelfs de uitstekende grensrechter Jos Ripken kreeg er last van toen hij wel heel enthousiast vlagde voor een werkelijke overtreding. Wouter schoof weg bij een crosspass, Jelle ging in zijn enthousiamse zover dat hij de lange spits omver liep. Rolf ging appeleren, Corné begon te roepen net als Martijn. Het lukte allemaal nog wel, het kostte kracht. Prachtig was nog de redding die Kees professioneel maakte met een een kopballetje, toen de spits dreigde door te breken. Cool Kees Gomes! Juist toen de 1-1 binnen leek viel alsnog de 2-1. Er werd niet goed opgelet, wat slapjes gereageerd op onze rechterkant, de verdediging dekte te ver door en toen de bal voorlangs naar links ging was Martijn er nog wel maar hij werd weggekapt. De de rugdekking was er niet en Kees werd tegendraads verrast (2-1). Er werd nog afgetrapt maar dat was dan ook het laatste. Spelers stortten ter aarde, sommige tierden, wat een ellende, wat een teleurstelling. Als ooit een team wat gegund was, dan was het dit BAS 2. Ze moesten met 0 punten terug naar Biddinghuizen, en nog omrijden ook.

Heel triest voor de jongens zei de trainer na afloop. Geweldig gespeeld, zeker in de opening. Ik denk zelfs dat in de eerste 20 minuten de wedstrijd had moeten worden beslist. Het scorend vermogen, de aanvallende capaciteit, is dan te laag. Het zijn dure punten en dat met asvD in het vooruitzicht zaterdag. Ze hebben me positief verrast, zo'n wedstrijd kan je mentaal ook sterker maken. De ontlading is logisch, maar kijk ook eens met wat voor inzet en flair ze hebben gespeeld. Een plezier voor het oog maar ook voor die gasten. Neem nou eens zo'n Maduro, wat die vandaag brengt is toch grandioos en zonder krampen ook nog. Suidgeest heeft het beslist niet gemakkelijk maar hij stond er nu wel. Perfect dat spelers uit de 1ste selectie minuten pakken, dat is goed voor die mannen en goed voor het tweede. Volhouden is natuurlijk een beetje het probleem. Dat heeft ook met die 90 minuten te maken en met trainen. Ik heb daar geen invloed op maar daar liggen wel kansen. Dit verwerken we ook wel weer. We bekijken het per wedstrijd wel. Vooruitkijken is niet aan de orde. Toch een indrukwekkende zaterdag.