Home
BAS 2
2010/2011
 

Nieuwleusen SV 2 - BAS 2 : 1-3


Nieuwleusen SV 2 1 - 3 (0 - 0) BAS 2
Competitiewedstrijd
18-9-2010
Het Klaverblad, Kon. Julianalaan 8 Nieuwleusen

Nieuwleusen 2 - BAS 2 1-3 (0-0)

Ontketende Martijn Dekker bezorgt BAS de punten. In Nieuwleusen vocht BAS 2 vooral tegen zichzelf. Na een matige doelpuntloze eerste helft, kwam BAS even op voorsprong door Marco Westerhof aan het begin van de tweede helft. De snelle gelijkmaker van Nieuwleusen voerde de spanning nog eens op. Maar Gerjan Westerhof en Jeroen Tolhoek voltrokken het vonnis. De onweerstaanbare keeper Martijn Dekker was met glans de man van de wedstrijd.

BAS kon nog niet beschikken over Brahim Saddouki. Er was een assistent scheidsrechter Jos Ripken.
BAS startte goed in Nieuwleusen. Geen hoofdveld maar Ceelens kunstgras op veld 2. De ploeg snel geconfronteerd met tegenslag. Jelle kon door een blessure niet verder. Raymond kwam erin en Bas ging in het centrum spelen. Het ritme raakte verstoord. De organisatie en coaching van Jelle achterin werd node gemist. BAS werd nogal eens verrast achter de laatste vier waardoor Martijn flink aan de bak moest. Met magistrale acties hield hij het doel schoon. Wouter speelde weer goed rechtsachter (Richard Bies is gestopt, red.). Dat lukte Martijn op links ook wel, maar hij moest er zwaar aantrekken deze keer. De middenvelders hielden niet genoeg tegen. Corné en Raymond moesten duidelijk wennen aan de posities. Op de as klopte het niet zo goed. Er werd teveel in de ruimte van Gabi gelopen en Marco leed vaak onhandig balverlies. Aanvallend kwam het er niet zo uit. Gerjan kon de bal vasthouden, maar de voortzetting was er niet. Wel kozen Raymond en Corné wel diepte, de eindpass liet te wensen over. Als Nieuwleusen de bal veroverde werd het nmeteen gevaarlijk omdat we te ver voooruit stonden en teveel ruimte weggaven. Het was ook allemaal niet fel genoeg, wat slapjes, veel onnodig balverlies. Nieuwleusen maakte er gelukkig ook niet veel meer van. Wel kregen zij goede kansen, maar steeds was Martijn het die alles pakte.
BAS had ook kansen maar was slordig en te gehaast in de afronding. Vaak duurde het duurde te lang voor de eindpass kwam.
Na de rust zag het er meteen anders uit. BAS nam het initiatief en joeg de tegenstander veel meer af. Net als in de eerste helft bleek dat Nieuwleusen last had met de opbouw werd er nu duidelijker en meteen druk gezet. Het leverde gelijk goede kansen op. Na goed voorbereidend werk van de beheerste Gabi Maduro kwam Marco in scoringspositie, de aanvoerder maakte dat goed af (0-1). De vreugde was van korte duur een paar minuten later lag de 1-1 erin. Marco verloor op het middenveld de bal en vanaf een meter of drie over de middenlijn schoot Nieuwleusen op doel. Dekker twijfelde even ging niet terug en de snel dalende bal ging niet over maar sloeg in het kruis (1-1). Zo'n mentale klap kon nog wel eens keerpunt zijn. Bovendien wlde Nieuwleusen erop en erover. Dat liet BAS niet gebeuren. De handen werden ineen geslagen en een aantal gingen duidelijk beter spelen. Zowaar combinaties met één keer raken werden op de mat gelegd, de vleugels werden goed bij betrokken en de ballen werden ingeleverd bij de spelverdelers. Wouter had zijn plaats afgestaan aan Niels en Corné was een linie gezakt. "Sneeuwvlokje" startte moeizaam maar zijn inzet werkte aanstekelijk. Niels slaagde erin om goed over de buiten kant te komen. Toch leek BAS schade op te lopen. Corné kreeg last van zijn knie en liep moeilijk, Bas had last van kreupelrot wat later aan een nagel bleek te liggen. Het spel ging volledig open. Nieuwleusen gooide alles op de aanval. De emoties liepen soms hoog op. De scheidrechter liet het spel voortreffelijk gaan. Zelfs Martijn kreeg het lastig, omdat hun rechtsbuiten heel gevaarlijk werd. Tim was gelukkig weer wat opgeleefd zodat het verdedigend overeind bleef. Bovenal, inderdaad Dekker. Hij was niet te passeren. Een prima combinatie tussen Gerjan en Marco leverde de verdiende 1-2 op. Het was nog zeker niet gespeeld. BAS kroop door het oog van de naald toen Nieuwleusen een strafschop werd onthouden na een onhandige actie van Bas. Hij werd dan ook vervangen door Thijs, die zij het laat toch in de wei kon komen. Gabi werd centrumverdediger, Gerjan Federer midmid en Thijs in de spits. Daar waar schoten van Raymond eerder niks opleverden, lukte dat ook niet met een tweetal felle kogels van Thijs. Het was nog wel een paar keer huiveren achterin omdat de invallers van Nieuwleusen verbeteringen waren. Bij een van de counters scoorde de hardwerkende Jeroen alsnog, toen een geblokt schot met een mooie boog tergend langzaam binnen boog, 1-3. De wedstrijd was gespeeld, zat op slot. BAS speelde het goed en bekeken uit. De overwinning was terecht, zeker gezien het beeld in de tweede helft.

De trainer vond de zege na afloop terecht. Ik had Nieuwleusen sterker verwacht, maar wij speelden de eerste helft ronduit slecht. Er haperde wat, en dat heus niet alleen aan het wegvallen van Sybesma te wijten. Het hoeft geen betoog dat alles te danken was aan keeper Dekker. Wat die gast vandaag presteerde grenst aan het onwaarschijnlijke. Mijn complimenten. Ik ken de achtergronden, maar als je dit dan uiteindelijk nog kunt.
De meeste voldoening had ik vanwege het feit dat er een assistent scheids was, complimenten komen een slagvaardige voorzitter toe, we misten dat erg. Het oogt niet alleen beter, met wissels gaat dat ook niet. Kwalitatief is dat ook een verbetering met Ripken, die is per slot van rekening niet voor niets een KNVB scheids. Overigens floot deze Blok ook een prima wedstrijd hoor: rustig, onopvallend en goed aanvoelend. Het was een sportieve pot. Ik ben erg blij dat de energie die erin wordt gestoken ook wat oplevert. Daar doen we het met zijn allen voor, en er is nog een lange weg te gaan.

Laat, zo rond 18:30, arriveerden de mannen in Biddinghuizen. Laatste ronde, dan voetbalkamp of tennissen.Doelpuntenmakers BAS:


Gerjan Westerhof
2x


Jeroen Tolhoek
1x
  Eerder gespeelde wedstrijden tegen Nieuwleusen SV 2:
2006/200716-12-2006BAS 2 - Nieuwleusen SV 24 - 2[Comp.]
2006/200716-9-2006Nieuwleusen SV 2 - BAS 22 - 4[Comp.]
2005/20061-4-2006Nieuwleusen SV 2 - BAS 21 - 3[Comp.]
2005/200615-10-2005BAS 2 - Nieuwleusen SV 24 - 4[Comp.]
2003/200431-1-2004BAS 2 - Nieuwleusen SV 21 - 3[Vriend]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2020, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat